Visszavonta a grafikus meghajtóját az AMD

gamer pc gaming
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az újdonsága miatt tömegével tiltották ki a gamereket az online játékokból.
Vágólapra másolva!

Precedens nélküli lépésre kényszerült a héten az AMD, letiltotta a legújabb Radeon Software 23.10.2 grafikus meghajtójában a nemrég elérhetővé vált Anti-Lag+ funkciót. Ez a játékok bemeneti késleltetését hivatott csökkenteni, jelenleg csak néhány játékkal és a Radeon RX 7000 szériás videókártyákkal kompatibilis.

A CS2 mellett állítólag a CoD: Modern Warfare 2-ben, a CoD: Warzone 2-ben, továbbá az Apex Legends-ben is gépi kitiltás járhatott az Anti-Lag+ bekapcsolásáért Forrás: Tima Miroshnichenko / Pexels

Az Anti-Lag+ rajtja sajnos borzalmasra sikerült, a funkciót aktivált játékosokat tömegével kezdték kitiltani egyes népszerű online multiplayer játékok automatizált csalásvédelmi rendszerei, elsőként a Counter-Strike 2 fejlesztői hívták fel a figyelmet a problémára.

Emiatt a legújabb driverrel az AMD lényegében visszavonta az Anti-Lag+ funkciót, állítása szerint együttműködik az érintett játékok fejlesztőivel a téves kitiltási jelenség megszüntetésében, továbbá az ártatlanul bannoltak felhasználói fiókjainak helyreállításában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről