A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezek lehetnek az iPhone 15 mobilok újdonságai

apple iphone 14 pro dynamics island
Csak iPhone 14 Pro modelleken érhető el a Dynamic Island
Vágólapra másolva!
Esztétikai fejlesztések miatt még drágábbá válhatnak a Pro modellek.
Vágólapra másolva!

Nem kell már sokat várni az Apple idei okostelefonjainak bemutatására, a jelenlegi hírek és várakozások szerint a cég szeptember során leplezheti le az iPhone 15 családot, röviddel később pedig mind a négy modellje kereskedelmi forgalomba is kerülhet.

Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus is megkaphatja a Dynamic Islandet Forrás: Apple

A Bloomberg számára tudósító Mark Gurman iparági forrásai szerint a készülékcsalád nagy és közös fejlesztését a Lightning csatlakozó USB-C adatkapura cserélése jelenti majd, a változtatást az Európai Unió erőszakolta rá a vállalatra a jövőben életbe lépő hulladékkezelési törvényével.

A források szerint széria megfizethetőbb felét képező iPhone 15 és iPhone 15 Plus némileg gyorsulhatnak, megkaphatják a jelenlegi iPhone 14 Pro szériában használt Apple A16 Bionic rendszerlapkát. Ennél látványosabb változtatás, hogy az iPhone X-ben bevezetett notch-tól megszabadulva megörökölhetik az említett mobilok pirula formájú, interaktív Dynamic Island kijelzőszigetét.

A drágábbik iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max duóban is feltűnőbb reszelésekre lehet számítani. A legújabb 3 nanométeres rendszerlapka használata mellett a készülékek kijelzőkávája egy új gyártási eljárásnak köszönhetően a jelenlegi 2,2 milliméterről 1,5 mm-re csökkenhet, a rozsdamentes acél borítást titánra cserélheti az Apple, és a kamerák terén is várhatóak képminőségbeli előrelépések. A korábbi pletykákkal ellentétben az oldalgombok maradhatnak a megszokott mechanikus modellek, de szoftveresen testre szabhatóvá válhatnak, így például aktiválható lehet a nyomkodásukkal a fókuszmód vagy a zseblámpa.

Mindezekért cserébe az Apple várhatóan tovább fogja emelni a készülékek árait, kontextusként az Egyesült Államokban a jelenlegi iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max 999/1099 dollároknál kezdődnek, azaz stabilan 1000 dollár felé emelkedhet a Pro termékvonal kezdőára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!