A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Végleg leállt a Cyberpunk 2077 fejlesztése

cd projekt the witcher 4 vaják
Házon belüli technológia helyett Unreal Engine 5 mozgatja majd a következő The Witcher-játékot
Fotó: CD Projekt
Vágólapra másolva!
Szerencsére ez nagyon jó hír a játékosok számára.
Vágólapra másolva!

A legújabb pénzügyi jelentésének ismertetése során minden eddiginél részletesebb tájékoztatást adott a munkaerejének projektek közti megoszlását illetően a CD Projekt, és bizony van okuk az örömre a játékaiért rajongóknak. A lengyel vállalat a február vége és az április vége közti időszakban végleg elbúcsúzott a Cyberpunk 2077-től, a játékot eredetileg 2020 decemberében adta ki, majd a hosszas foltozgatása mellett elkészítette hozzá a tavaly szeptemberben megjelent Phantom Liberty kiegészítőt.

the witcher cd projekt
A CD Projekt gárdájának olyan kétharmada a The Witcher folytatásán dolgozik
Fotó: CD Projekt

Ezzel véget ért a hányatott sorsú, de végül sikerre talált akció-szerepjáték fejlesztése. A Phantom Liberty kiadását követő hónapokban már csak műszaki jellegű végső javítgatásokkal foglalkozó csapat dolgozott rajta, de mostanra véglegesen lezárult a cég Cyberpunk 2077-es korszaka, nem maradt a terméken még aktívan dolgozó ember.

Mindez viszont remek hír a gamerek számára, ugyanis teljes gőzre kapcsolt a Polaris kódnéven futó The Witcher 4 fejlesztése, április végén konkrétan már 407 fejlesztő dolgozott rajta. 

A széria következő részéről érdemi információkat még jó ideig nem fog megosztani a CD Projekt, hiszen évekre van a megjelenése. Egyelőre csak annyi biztos, hogy a vállalat saját motorja helyett az Unreal Engine 5 hajtja, valamilyen formában visszatér benne Ríviai Geralt, továbbá nem a cég nem kívánja legombolni vele a közönséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!