A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Egynapos megasztrájk lehet a Samsungnál

elektronikai hulladék mobil javítás újrahasznosítás recycling repair e-waste
Fotó: Clint Bustrillos / Unsplash
Vágólapra másolva!
Egy kisvárosnyi dél-koreai dolgozó fenyegeti munkabeszüntetéssel az elektronikai gyártót.
Vágólapra másolva!

Nagy nyomás nehezedik a Samsung Electronics dél-koreai vezetőségére, a helyi dolgozókat képviselő National Samsung Electronics Union (NSEU) egynapos sztrájkra hívta a tagjait. A helyzet hátterében juttatások körüli vita áll, a gyártó 5,1 százalékos béremelési ajánlattal állt elő, ezzel szemben a szakszervezet 6,5% béremelést, évi egy további szabadnapot, továbbá átlátható és teljesítményalapú bónuszrendszert követel.

A szakszervezet élőben közvetítette a sztrájkfelhívást, miközben a cég helyszínen megjelent alkalmazottai „Nem toleráljuk többé a munkaerő és a szakszervezet elnyomását” feliratú táblákat tartottak fel. Az elmúlt hetekben több kisebb tüntetést is tartottak Szöulban és Hwaseongban a dolgozók.

„A vállalat már tíz folyamatosan azt állítja, hogy éppen krízisidőszakot él” – nyilatkozta a szakszervezet elnöke a médiának, azonban véleménye szerint ezt nem kellene kifogásként használnia arra, hogy ne teljesítse a követeléseket.

A szakszervezet 28 ezer tagot számlál, így ha a Samsung Electronics vezetésének nem sikerül időben egyezségre jutnia az NSEU-val, akkor a 2024. június 7-re bejelentett sztrájk miatt óriási anyagi kár érheti a dél-koreai cégcsoport elektronikával foglalkozó leányát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!