Jól kiszúrt a The Last of Us alkotójával a Sony

neil druckmann
Neil Druckman, a Naughty Dog társelnöke
Fotó: Neil Druckmann / X
Vágólapra másolva!
Lényegében meghamisította az alkalmazottjával készített interjúját.
Vágólapra másolva!

A nagyvállalatok rendszeresen jelentetnek meg a fontos embereiket megszólaltató sajtóközleményeket és egyéb médiaanyagokat, azonban ezek a létező legritkább esetben szoktak bármilyen botrányt kavarni. A Sonynak most sikerült a szabályt erősíti kivétellel előállnia, múlt csütörtökön a játékipar jövőjét is firtató interjút közölt Neil Druckmannel, a videójátékos üzletágának tulajdonában álló Naughty Dog fejlesztőcég társelnökével.

Az Uncharted és a The Last of Us szériák társalkotója váratlan és komoly tűz alá került az interjú miatt, legfőképp azért, mert a benne olvasható szöveg alapján támogatja a generatív mesterséges intelligencia játékfejlesztés során való használatát. Emellett egyes kiadványok ráfókuszáltak arra az állítólagos véleményére is, miszerint a Naughty Dog következő játéka „újradefiniálhatja a nagyközönség videójátékozásról alkotott látásmódját”.

Druckmann hétfőn végre megszólalt az ügyben, állítása szerint az interjú során terjedelmes és csapongó válaszokat adott, ezek rövid és emészthető formába való szerkesztésekor nem mindenhol sikerült hűen megtartani az eredeti közléseinek jelentését. Ezen túlmenően egyáltalán nem mondott olyat, ami a fentebb olvasható idézetben áll, ezt a Sony szerkesztést végző sajtósa költötte hozzá, nyilvánosságra is hozta az interjú ezen részének leiratát.

Az interjú újbóli átnézését követően a Sony illetékesei úgy döntöttek, hogy eltávolítják a rosszul megszerkesztett és Druckmann szájába el sem hangzott szavakat adott interjút, egy tájékoztató szöveg jelent meg a helyén.

„Jelentős hibákat és pontatlanságokat találtunk a Naughty Dog Neil Druckmannjével készített közelmúltbeli interjúnk újbóli áttekintése során, amelyek nem tükrözik az ő nézőpontját és értékeit (beleértve az olyan témákat, mint az animáció, az írás, a technológia, az MI és a jövőbeli projektek). Elnézést kérünk Neiltől a szavainak téves fényben való feltüntetéséért, továbbá minden negatív következményért, amely őt vagy a csapatát érte az interjú miatt. A Naughty Doggal és a SIE-vel együttműködve eltávolítottuk az interjút” – olvasható a tájékoztatásban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről