A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezt az autóst egy sztárügyvéd sem tudná megvédeni

cedric simpson corey harris
Cedric Simpson bíró és Corey Harris vádlott
Fotó: Honorable Judge Cedric Simpson
Vágólapra másolva!
Elvették a jogosítványát, erre vezetés közben a mobiljáról jelentkezett be az üggyel kapcsolatos tárgyalására.
Vágólapra másolva!

A mondások szerint az életnél nagyobb rendező nincs, a butaság pedig nem ismer határokat. Mindkét népi bölcsesség egyszerre jelent meg a napokban egy bírósági tárgyaláson az Egyesült Államokban, miután egy férfinek bevonták a jogosítványát és büntetőpert indítottak ellene, erre teljes lelki nyugalommal vezetés közben jelentkezett be az üggyel kapcsolatos tárgyalásra a Zoomon.

Az előzményeket homály fedi, azonban a vádlott Corey Harrisnek felfüggesztették a vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak ellene, csak óvadék ellenében védekezhetett szabadlábon. Az ügyének sorra kerülésekor Cedric Simpson bíró videókonferencián távolról behívta a tárgyalásra, és láthatóan meghökkenve tapasztalta, hogy a férfi éppen autót vezet.

A helyzetet felismerve a bíró rákérdezett a vádlottra, hogy éppen autót vezet-e, mire a férfi megerősítette a tényállást, hozzátéve, hogy épp orvoshoz tart, rövid türelmet kért a parkolás érdekében. A bíró megengedte ezt, miközben láthatóan az járt a fejében, hogy kikeljen-e magából, vagy csak nevessen a váratlanul kibontakozott komédián.

Ezen a ponton már csak a parkolni próbáló vádlottnak nem esett le, hogy befejeződött az aznapi tárgyalásának érdemi része.

„Rendben. Most lehet, hogy nem értek valamit, de ez egy felfüggesztett jogosítványos ügy? És az előbb vezetett, vezetői engedély nélkül. Nézem a papírjait, és nincs jogosítványa, felfüggesztették azt, erre épp most vezetett” – tisztázta a részleteket Simpson bíró.

Harris kirendelt védője erre nem tudott mit mondani azon túl, minthogy jól látja a bíró a helyzetet. A vádlott bejelentkezése után két perccel a bíró el is jutott arra a konklúzióra, hogy a jogosítvány után a szabadlábon való védekezés lehetőségét is felfüggeszti, Harris legkésőbb aznap este hatig jelenjen meg a helyi fogda előtt, a későbbiekben folytatódik az eljárása.

Az ügy legfurcsább része, hogy a vádlott látszólag őszintén megdöbbent a bíró döntésén.

Mintha számára nem lett volna magától értetődő, hogy jogosítvány nélkül nem vezethet, de ha mégis és rajta kapják, azzal megsérti a szabadlábon való védekezés feltételeit. Erre ő maga jelentkezett be élő adásban a tárgyalásra, vezetés közben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!