5 kiváló ingyenes focis játék, ha felkészülne a foci-Eb-re

ingyenes focis játék foci-Eb
A Soccer Superstar egy nagyon szórakoztató mobilos játék.
Vágólapra másolva!
Telefonra, számítógépre és játékkonzolra is tudunk olyan remek, futballjátékokat mutatni, amelyekért nem kell fizetni.
Vágólapra másolva!

A labdarúgást középpontba állító videojátékok iszonyatosan népszerűek minden platformon. Rengeteg a különféle stílusú, kialakítású, komplexitású és teljesítményigényű focis játék, és ebből fakadóan mindenki találhat köztük a kedvére valót.

ingyenes focis játék foci-Eb
Íme 5 remek ingyenes focis játék

Az igaz, hogy legtöbb ilyen típusú szoftverért fizetni kell, sokszor ráadásul igen mélyen kell a pénztárcába nyúlni értük. Ám az is tény, hogy akadnak ingyenesen is elérhető focis játékok. Természetesen ezek elkészítése során sem az áldott jó szívük vezérli a fejlesztőket, csupán más üzleti modellben gondolkodnak. Van amikor reklámokból szedik össze a bevételt, de ennél is gyakoribb, amikor az úgynevezett mikrotranzakciók segítségével próbálnak kihúzni pénzt a felhasználóktól. Ennek lényege, hogy az emberek pénzért könnyebbé tehetik a dolgukat, tehát segítséget kaphatnak, jobb játékosokból gazdálkodhatnak, azaz könnyebben arathatnak sikert.

Ezért pedig sokan hajlandóak áldozni, főleg ha más, élő emberek ellen játszanak az interneten. 
Az ingyenes focis videojátékok között rengeteg a vacak digitális hulladék. Azonban akad egy pár remekbe szabott darab is, amelyek tényleg szórakoztatóak, és amelyekkel rengeteg időt lehet eltölteni. Most, hogy itt a Labdarúgó-Európa-Bajnokság ennek apropóján készítettünk ezekből egy válogatást. A szelektálás során pedig kiemelt figyelmet fordítottunk arra is, hogy több platformot is érintsünk. Az itt szereplő darabok között tehát akadnak olyanok, amelyek telefonra, számítógépre vagy játékkonzolra készültek, és még olyan is, amelyet nem is kell letölteni. 

Dream League Soccer

Kezdjük is rögtön egy mobilos focis alkalmazással. Ez a Dream League Soccer, amely az egyik legkomplexebb és legvalósághűbb darab. Ezzel hagyományos módon egész mérkőzéseket lehet lejátszani, több játékost is irányítva. Belenyúlhatunk a meccsekbe, lehet cserélni, variálni  a felállással és a taktikával. Az irányítást nem bonyolították túl, hamar bele lehet jönni a kezelésbe.

ingyenes focis játék foci-Eb
A Dream League Soccer egy szuper mobilos játék. 

A grafika kiváló, a hangokat is eltalálták, a kihívást pedig kellően nagy. Az viszont igaz, hogy legalább egy középkategóriás okostelefon vagy tablet kell hozzá, hiszen a gyengébbeken nem fut normálisan. 
Itt érhető el az Android verzió.
Itt érhető el az iOS verzió.

Soccer Superstar

A Soccer Superstar egy egészen különleges darab, hiszen itt nem komplett mérkőzéseket lehet lejátszani, hanem néhány helyzetet kell gólra váltani. Tehát azt is mondhatjuk, hogy ez az applikáció csak a sportág sava-borsára, a gólra koncentrál. Az egy dolog, hogy kifejezetten jól néz ki és nagyon hangulatos.

De az igazi extrája az irányítás, hiszen passzoláshoz vagy lövéshez az érintőképernyőn kell behúznunk a labda útját.

Ez nagyon érdekes és kifejezetten jól használható megoldás, ami élvezetessé teszi a focizgatást. Bár a dolog egyszerűen hangzik, de a valóságban a kihívás óriási, hiszen a gépi ellenfelek nagyon megnehezítik a dolgunkat. Nagy előnye, hogy akár egy gyengébb, belépő szintű telefonon is hibátlanul működik. 
Itt érhető el az Android verzió.
Itt érhető el az iOS verzió.

eFootball

Az eFootball egyértelműen a legjobb ingyenes, számítógépeken vagy játékkonzolokon elérhető futball tematikájú játék. Nagyon összetett, és abszolút hitelesen képes megidézni a valódi labdarúgást. A grafikája remek, az animációk kiválóak, a részletesség perfekt. A hangok nagyon jók, és úgy általában olyan érzése van az embernek néha, mintha egy futball közvetítést nézne a televízióban.

ingyenes focis játék foci-Eb
Az eFootball egy fantasztikus grafikájú ingyenes játék

Természetesen több nehézségi fokozat is van, és akár többen is játszhatnak vele egymással vagy egymás ellen, akár interneten keresztül is. Az irányítást bizony alaposan meg kell tanulni, és billentyűzet nem is elég hozzá, ugyanis kontrollerre van szükség mindenképp. Rengeteg különféle lövés- és passzfajtát építettek a játékba, és ennek köszönhetően tényleg egy nagyon szórakoztató ingyenes játékot tettek le az asztalra a Konami cég programozói. Hátránya, hogy gyenge számítógépen vagy régebbi konzolon egyszerűen nem fut. 
Innen tölthető le az eFootball.

Hattrick

A Hattrick a futballmenedzserek világába kalauzol el minket. Bárki kipróbálhatja, hogy milyen lenne az élet edzőként, klubvezetőként, játékosmegfigyelőként, illetve gazdasági igazgatóként. Internetes böngészőből futtatható, azaz nem is kell letölteni és telepíteni hozzá semmit. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy még a leggyengébb számítógépeken is gond nélkül fut, és akár mobilon is lehet vele játszani.

ingyenes focis játék foci-Eb
A Hattrick egy szuper online menedzser játék, amely magyar nyelven is tud.


A játék során rengeteg statisztikát, adatot, elemzést figyelembe véve kell kialakítani a keretet, összevásárolni, cserélni a védőket, középpályásokat, csatárokat és kapusokat, valamint kialakítani a stratégiát. Magukat a játékosokat nem is lehet irányítani, így csak közvetett befolyásunk lehet a mérkőzésekre, de hát ez a menedzser játékok sajátja. A Hattrick nagy különlegessége, hogy nem a számítógép, hanem hozzánk hasonló valódi hús-vér emberek ellen küldhetjük pályára a csapatunkat, ami extra kihívást jelent. A legjobb, pedig, hogy a program magyar nyelven is kommunikál, jelenleg is sok honfitársunk játszik vele, és komoly közösség alakult ki körülötte. 
A Hattrick innen érhető el.

FIFA International Soccer

A végére egy egészen különleges darabot hagytunk, egy igazi gyöngyszemet. Ez a FIFA International Soccer, vagy más néven FIFA 94, azaz a 30 évvel ezelőtti, legelső, legendás FIFA játék, ami a maga idejében forradalminak számított, egészen új szintre emelte a focis programokat, és természetesen iszonyú népszerűvé vált. 
Egy internetes oldalon keresztül ingyenesen elérhető, nem is kell letölteni, és bárki, bármikor játszhat vele.

ingyenes focis játék foci-Eb
A FIFA International Soccer egy igazi retró csoda.

A FIFA 94 mai szemmel persze öregecskének tűnik, de még mindig igen szórakoztató. 
A FIFA 94 innen érhető el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről