Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Átnevezi a legfontosabb szolgáltatását az Apple

laptop notebook számítógép macbook üzletember internet böngészés computer browsing
Fotó: Daniel Mitev / Unsplash
Vágólapra másolva!
Már nagyon régóta csak összezavarta az új ügyfeleket az elnevezése.
Vágólapra másolva!

Bő két évtizeddel a debütálását követően átnevezi a felhasználóknak szánt internetes fiókját az Apple, az idén ősszel befutó iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, továbbá WatchOS 11 rendszerektől kezdve Apple-fióknak fogja hívni az Apple ID-t.

A változtatás mindenképp üdvözlendő, hiszen most már nagyon régóta ahhoz a terminológiához vannak szokva a felhasználók, hogy az internetes szolgáltatásokban regisztrált felhasználói fiókjaikat „valami-fióknak” hívják, például Google-fióknak, Microsoft-fióknak, vagy éppen Spotify-fióknak.

Az Apple ID két évtizeddel ezelőtti elérhetővé válásakor még nem létezett ez az iparági szabványnak mondható elnevezési konvenció.

Ennek megfelelően az Apple ID kérése váratlanul érheti az olyanokat, akik életük első Apple márkájú hardveres termékét próbálják éppen beüzemelni, nem feltétlenül magától értetődő számukra, hogy ez mi akar lenni. Ezzel szemben a manapság megszokott elnevezési sémára épülő Apple-fiók elnevezésből a többség jó eséllyel azonnal meg fogja érteni, hogy honnan fúj a szél.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről