Nem javítják már ingyen az iPhone egyik sérülését

apple iphone 14 pro dynamic island mobilozás okostelefon smartphone
Fotó: James Yarema / Unsplash
Vágólapra másolva!
Ritka esetekben szó lehetett a betört kijelző garanciális cseréjéről.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen változtatást vezetett be az iPhone mobilokra és Watch okosórákra vonatkozó szervizelési feltételeiben az Apple, innentől kezdve nincs ingyenes garanciális javítás az eszközök kijelzőin nem beazonosítható okból megjelent hajszálrepedésekre. Olyan esetekre kell gondolni, mikor nem állapítható meg az eszköz kinézete alapján, hogy nem rendeltetésszerű használat, azaz például földre ejtés okozta a kijelző megrepedését.

Az ilyen esetekben a szervizesek eddig a saját megítélésük alapján elvégezhették a kijelzőcserét az Apple számlájára, hiszen elméletben anyaghiba vagy gyártási hiba miatt „maguktól” is megrepedhetnek a kijelzők, külső stressz vagy belső feszültség hatására, bár ez elképesztően ritka jelenség.

Az Apple nem fűzött magyarázatot a fogyasztók számára előnytelen változtatáshoz, csak tippelni lehet, hogy egyes szervizesek talán túlságosan rendesek lehettek az ügyfelekkel. Ha tényleg ez a helyzet, akkor vége van a vállalati szabályzattal ellentétes magánakcióiknak, a repedt kijelzős mobilok és okosórák gazdái kénytelenek lesznek állni a kijelzőcsere költségét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről