Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Egyszerűvé teheti a jelszavak kezelését az Apple

apple ipad pro tablet táblagép hálószoba éjjeliszekrény
Fotó: Sebastiaan Chia / Unsplash
Vágólapra másolva!
Még Windowsra is elérhetővé válhat az új alkalmazása.
Vágólapra másolva!

Érkeznek az utolsó pillanatbeli szivárgások a hétfőn kezdődő Apple WWDC 24 fejlesztői konferencián potenciálisan bejelentésre kerülő újdonságokat illetően. A legújabb értesüléssel a Bloomberg állt elő, információi szerint az Apple végre egyszerűvé és átláthatóvá fogja tenni a jelszavak és a kétlépcsős belépési kódok kezelését, riválist állíthat a LastPass és a 1Password jellegű appoknak.

Az új Passwords (Jelszavak) alkalmazását egy teljes körű szolgáltatásokat nyújtó jelszókezelőnek mondják, támogathatja kategóriákba rendezve a név-jelszó párok mentését, az alkalmazásokban való automatikus jelszókitöltést, a biztonságos jelszógenerálást, a kétfaktoros hitelesítőkódok generálását.

A meglévő iCloud Keychainhez hasonlón a Passwords képes lehet minden benne tárolt adatról felhős biztonsági mentést készíteni, továbbá szinkronban tarthatja az információkat a felhasználók eltérő eszközei között. A Bloomberg szerint az új alkalmazás nem csak az Apple mobiljain, táblagépein, számítógépein, továbbá VR-headsetén lesz elérhető, de windowsos verzió is készül belőle. Arról egyelőre nem esett szó, hogy lesz-e androidos appja, de nem lenne meglepő, ha üzletpolitikai okból ez nem történne meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről