Bemutatkozott a legolcsóbb Xbox Series X

Vágólapra másolva!
Két másik konzolvariánst is piacra dob az év végén a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A néhány héttel ezelőtti ígéretének megfelelően a Microsoft tényleg bővíteni fogja idén az Xbox Series játékkonzolokból elérhető kínálatot, jellemző fogyasztói igényeket lefedő új hardveres opciókkal próbál majd a különféle modellek között vívódók kedvében járni. A vasárnap megrendezett Xbox Games Showcase 2024 eseményen végre lehullt a lepel a konkrétumokról, a karácsonyi ajándékozási szezonra kettő plusz egy modellel bővül a repertoárja.

A három újonnan bejelentett modell közül a legérdekesebb az optikai meghajtó nélküli Xbox Series X. Az 1TB Digital Edition névre keresztelt kiadás a korongolvasó hiányától és a fehér borítástól eltekintve teljesen azonos a normál Xbox Series X-szel, ám annál 50 euróval olcsóbb, olyan 197 ezer forintnak megfelelő 500 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül majd forgalomba.

A másik érdekesebb új konzolt az 1 TB háttértárral szerelt Xbox Series S jelenti. Ez pusztán a megduplázott kapacitású háttértárban tér el a jelenlegi kapható modelltől, a több helyre pedig óriási szükség is van a mai játékok gigantikus helyigénye miatt. A konzol a megszokott 512 GB kapacitású modell mellé jön majd be a kínálatba, 50 euróval lesz drágább annál, 138 ezer forintot érő 350 euró ajánlott árcédulát találtak ki neki.

A korábban plusz egynek titulált harmadik modell az optikai meghajtós és 2 TB háttérral szerelt Xbox Series X Galaxy Black Special Edition. A limitált példányszámban piacra kerülő variáns egyedi dizájnnal rendelkező házat és kontrollert kapott, a vevőknek 650 eurót (olyan 256 ezer forintot) kell majd kifizetniük érte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!