Tizenötezer autókereskedő került óriási bajba

autókereskedés car dealership showroom
A kép csak illusztráció
Fotó: Crosby Hinze / Unsplash
Vágólapra másolva!
Zsarolóvírusos támadás miatt már egy hete nem tudnak dolgozni.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a CDK Global kiberbiztonsági kálváriája, a vállalat autókereskedések számára kínál teljes körű cégirányítási rendszert, azonban 2024. június 19-én teljesen váratlanul lekapcsolta az online szolgáltatását. A cég biztonsági eseménnyel indokolta a malőrt, néhány órán belül elkezdte helyreállítani a rendszerét, majd egy második támadásra hivatkozva újból lekapcsolt mindent.

A helyzet azóta változatlan, a CDK tájékoztatása szerint a lehető leggyorsabban dolgozik a probléma megoldásán, de nem képes tájékoztatást adni arról, hogy mikorra állhatnak helyre a rendszerei. 

A vállalat lekapcsolt internetes szolgáltatását olyan tizenötezer észak-amerikai autókereskedő használja, ezek most vagy zárva tartanak, vagy többé-kevésbé visszaálltak a papíralapú ügyintézésre.

A CDK az elmúlt napokban kizárólag annyi további tájékoztatást adott, hogy zsarolóvírusos támadás áll a háttérben. Jelenleg azt sem tudni, hogy miféle adatok kerültek a támadó félhez, érinti-e az autókereskedők és a járművásárlók érzékeny adatait a biztonsági incidens.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről