A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elképesztő fejlesztést kaphat a Chrome

laptop notebook chromebook google chrome böngészés internetezés számítógépezés mobilnet
Fotó: Anete Lūsiņa / Unsplash
Vágólapra másolva!
Forradalmasítaná a böngészési előzményekben való keresést.
Vágólapra másolva!

Megkezdték a Google Gemini mesterséges intelligenciás chatbot integrálását a Chrome fejlesztői, ennek keretében a böngészőt használók első körben olyan funkciókat kapnak majd, mint a szövegek generálása és a beírt szövegek újrafogalmazása.

Most a Chrome fejlesztői előzeteseiben kutakodó egyik internetező jóvoltából fény derült rá, hogy a következő körben milyen mesterséges intelligenciás funkció jöhet a Chrome-ba.

A böngészési előzményekben való kereséskor már nem csak a korábban megnyitott weblapok címeiben és linkjeiben lehet majd kutakodni, de a konkrét szövegük is kereshetővé válik.

Ez a szöveggenerálási lehetőségeknél sokkal hasznosabbnak bizonyulhat az internetezők többsége számára, hiszen masszívan csökkentheti a keresésre fordított időt, plusz nagyobb eséllyel sikerül megtalálni a keresett weblapot. 

Sajnos rossz hír is van a funkció kapcsán, a jelenlegi leírásában található egy figyelmeztetés, miszerint a begépelt keresőkifejezéseket és a rájuk adott találatokat hazatelefonálhatja termékfejlesztési célból a Chrome.

Ha ez megtörténik, akkor egy ismeretlen ember láthatja ezeket az információkat, ami súlyos magánszféravédelmi aggályokat vet fel.

A Chrome fejlesztése ilyen szempontból rosszabb a Windows 11 óriási botrányt kavart Recall funkciójánál, ennek a kiadását a népharagra válaszul pont a napokban halasztotta el a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!