Befutott Európába a Google Gemini mobilapp

mobilozás okostelefon böngészés
Fotó: Flipsnack / Unsplash
Vágólapra másolva!
Már itthon is letölthető, bár akad egy érthetetlen limitációja.
Vágólapra másolva!

Jó ideje elérhető már Magyarországról és magyar nyelven a ChatGPT messze legnagyobb ellenfele, az eredetileg Bard néven bemutatott Google Gemini. Ennek ellenére a generatív mesterséges intelligenciás szolgáltatás Android és iOS rendszerű mobilappjait hivatalosan eddig nemhogy Magyarországról, de Európa egyetlen országából sem lehetett letölteni, magyarázat nem érkezett ennek a miértjéről.

Most megváltozott a helyzet, az Egyesült Királyság mellett Európa legtöbb államába megérkezett a Gemini mobilapp, már hazánkból is letölthető az App Store-ból és a Play Áruházból. Viszont van egy érthetetlen limitációja, a magyar nyelvet nem ismeri, noha a böngészős felülete a kezdetek óta használható magyarul. Ez korlátozza a hazai közönség számára a hasznosságát, egyelőre nem tudni, hogy mikortól lehet majd átváltani a magyar használatára az appban.

A Geminit nem pusztán egy ChatGPT-szerű szöveggenerátornak szánja a Google, hanem hosszabb távon le fogja váltani a Google Asszisztens szolgáltatást. Ennek a funkciói már részlegesen elérhetőek belőle, képes interakcióba lépni egyes feladatok elvégzése érdekében a másik mobilappal.

Végül fontos tudni, hogy a Geminivel való csevegések egy részét a termék javítása céljából emberek is átnézik.

Ennek megfelelően nem érdemes semmiféle magánszféra meglétét feltételezni a használatakor, bárki által hallható, nyilvános helyen történő beszélgetésként kell kezelni a Geminivel való eszmecseréket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről