Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia

Kiváló zajszűréssel érkezik a Huawei középkategóriás fülhallgatója

Vágólapra másolva!
A Huawei FreeBuds 6i kiváló ár-érték arányt nyújt, remek gesztusvezérlése pedig megkönnyíti a napi használatot. A mérete tökéletes, napi használatra tökéletes lehet - szinte mindenkinek.
Vágólapra másolva!

A Huawei FreeBuds 6i háromféle színben kapható: fekete, lila és fehér. Nálunk az utóbbi járt, a töltőtok külseje nem gyűjti az ujjlenyomatokat, az összeszerelési minőség tökéletes, a fedél nem nyikorog, nem túl laza, de nem is kell feszegetni, a külső oldalán egy LED-es kijelző található, amely a fülhallgatók töltöttségi szintjét mutatja, amikor bent vannak, és a tok akkumulátorának a töltöttségi szintjét, amikor üres. A töltőtok alján USB-C csatlakozót találunk a töltéshez. Vezeték nélküli töltést nem támogat, de ebben az árkategóriában ez megbocsátható. A fülhallgatók mérete megfelelő, még egy touchpadnak is jutott hely az oldalukon, amivel vezérelhetjük őket. Természetesen több, különböző méretű szilikon füldugó is van a dobozban a maximális kényelem érdekében. Mind a tok, mind maguk a fülhallgatók nagyon könnyűek. A fülesek egyenként 0,3 grammot nyomnak, míg a tok 1 gramm. A tok mérete 48,2 x 61,8 x 27 mm, míg a két fülhallgató 31,4 x 21,3 x 23,7 mm. A tok formája tökéletes, nem túl nagy, könnyű és megfelelően lekerekített, nem érezzük kavicsnak, amikor a zsebünkben van.

Huawei FreeBuds 6i
Huawei FreeBuds 6i
Fotó: Origo

Ami a hangzást illeti, tökéletesen elég lesz a felhasználók nagy részének. Vájtfülű, audiofil zenehallgatók minden bizonnyal egyébként sem ebben az árkategóriában keresgélnének, nekik hiányoznának az apróbb részletek, és valószínűleg nem lenne elég a basszus, de egyébként kerek, tiszta hangzást kapunk. Bár nélküle is használható, a Huawei AI Life alkalmazás ad igazán életet a fülesnek, itt tudjuk a zajszűrést, a hanghatásokat és a gesztusvezérlést is állítgatni. 

A zajszűrés parádés, a környezethez adaptálódik, zenehallgatásnál és podcasteknél is komoly teljesítményt végez, továbbá a telefonbeszélgetéseknél is kiválóan kiszorítja a háttérzajt, miközben mi is tisztán halljuk a beszélgetőpartnert. 

Az árkategóriához képest nagyon szép teljesítményt hoz az eszköz, ha a zajszűrésről van szó. Ha nem Huawei okostelefont használ az ember, akkor a Huawei saját alkalmazásboltjából, az AppGalleryből lehet beszerezni a Huawei AI Life appot Android telefon esetén, iOS rendszernél, vagyis iPhoneoknál letölthető az app az App Store-ból.

Huawei FreeBuds 6i
Huawei FreeBuds 6i
Fotó: Origo

Ahogy már korábban említettem, a két fülhallgató mindegyike rendelkezik egy-egy érintésvezérlő résszel, amely reagál az ujjkoppintásokra. Alapértelmezés szerint a lejátszáshoz vagy a szüneteltetéshez dupla koppintással kell, a következő dalra lépéshez három – bármelyik/mindkét fülhallgatóval megy a gesztusvezérlés. A nyomva tartással a zajszabályozási lehetőségek között válogathatunk, a le és felhúzással pedig, nem meglepő módon, a hangerőt lehet szabályozni. Tökéletesen működnek ezek a funkciók, nem kellett olyan problémával megküzdenem, hogy nem vagy rosszul értelmezte az eszköz az érintést. A koppintások funkcióit valamennyire lehet módosítani, bár nem túl széles a választék, a nyomvatartás – zajszűrés - és a hangerőszabályozás fix, itt maximum kikapcsolni tudjuk a lehetőséget. 

Huawei FreeBuds 6i
Huawei FreeBuds 6i
Fotó: Origo

A fülhallgatókban egy-egy 55mAh-s akkumulátor található, a töltőtok belsejében pedig egy 510 mAh-s példány van. A tokból körülbelül négy-öt teljes töltést lehet kihozni, a fülhallgatók pedig 5-8 óra üzemidőre képesek, az aktív zajszűrés használatától függően. Kb. háromnegyed óra alatt feltöltődnek a tokban a fülesek, a tokot magát pedig nagyjából egy óra alatt tudjuk maximumra tölteni – ez egyébként megfelel a hivatalos leírásnak is, ami egy jó pont a Huaweinek. 

A két fülhallgató IP54 szabvány szerint normál körülmények között fröccsenés-, por- és vízálló, a tokra ez nem vonatkozik.

A Huawei FreeBuds 6i-t 39990 forintért kínálják a hazai piacon, amely vonzó ajánlattá teszi. Az applikáció beszerzése a szokásoshoz képest nehézkesebb, ha Androidot használunk, az akksi lehetne erősebb, a vezeték nélküli töltés jól jönne és persze lehetne részletgazdagabb a hangzás zenehallgatásnál, de nem szabad feledni, hogy középkategóriában járunk, ennek megfelelő árazással. Kompakt kialakítása, kiváló zajszűrése, hibátlanul reagáló gesztusvezérlése miatt könnyű megszeretni, és jó szívvel lehet ajánlani is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről