A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sokakat hidegen hagy az iPhone és az iPad nagy előnye

apple iphone mobilozás okostelefon
Fotó: David Grandmougin / Unsplash
Vágólapra másolva!
Kilenc hónap alatt sem frissített mindenki a legújabb szoftverükre.
Vágólapra másolva!

Az androidos riválisokkal szemben az iPhone és az iPad egyik nagy előnyét a hosszú szoftveres támogatás jelenti, a készülékek életciklusa alatt a vásárlók gyorsan és folyamatosan megkapják a funkcionális és biztonsági fejlesztéseket hozó rendszerfrissítéseket.

A WWDC 2024 fejlesztői konferencia alkalmából az Apple elárulta, hogy a rendkívül jó támogatás ellenére az éppen aktuális iOS 17 és iPadOS 17 rendszerek nem kerültek fel az összes eszközre, amelyre telepíthetőek volnának, pedig már tavaly szeptember közepe óta rendelkezésre állnak.

Az iOS 17 és az iPadOS 17 elterjedtsége
 iPhoneiPad
Az összes használatban lévő eszköz77%68%
Az elmúlt négy évben kiadott modell86%77%

Az első években az Apple mobiljait és tableteit használók mindig nagyon gyorsan és széles körben feltették az eszközeikre a legújabb operációs rendszereket, de az elmúlt években trendszerűen nőni kezdett az olyan ügyfelek aránya, akik valamiért elutasítják a szoftverfrissítések telepítését.

Nem tudni, hogy milyen okok állnak a háttérben, de az elmúlt négy évben kiadott eszközökre mindenképp elérhetőek a legújabb rendszerek, ezeknél nem avatkoznak bele a statisztikába az olyan régi modellek, amelyek még használatban vannak, de a legújabb rendszerek már nem érhetőek el rájuk.

Az előnytelen trend ellenére az Apple továbbra is köröket ver az androidos mobilokra és táblagépekre az újabb szoftverek használata terén.

A StatCounter adatai szerint a legújabb Android 14 a világszerte használt androidos eszközök durván 24 százalékán van használatban, csakúgy mint az elődje. Ennek megfelelően az aktívan használt androidos eszközök bő felén két évnél is régebbi Android-főverzió fut.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!