Eddig kap biztosan szoftverfrissítéseket az iPhone 15

apple iphone 15 pro airpods pro 2 zene zenehallgatás fülhallgató
Fotó: Sophia Stark / Unsplash
Vágólapra másolva!
Jogi okból kénytelen volt konkrét ígéretet tenni az Apple.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság remek fogyasztóvédelmi törvényt hozott az interneten lógó termékek gyártóinak megregulázására, ennek keretében többek közt azt is kénytelenek elárulni a vállalatok, hogy mennyi ideig nyújtanak szoftveres támogatást a termékeikhez.

Az utóbbi tájékoztatási kötelezettséget nem az Apple miatt kellett törvénybe iktatni, a vállalat ugyan alaposan elkéri a termékeinek az árát, cserébe viszont mindig is a legjobbak közé tartozott a szoftveres támogatás hosszát illetően, hacsak nem konkrétan piacvezető volt.

Ettől függetlenül a cég mindig is ódzkodott attól, hogy konkrét ígéretet tegyen a támogatás hosszát illetően, ám a brit törvény miatt most kénytelen volt nyilvánosan színt vallani: a tavaly szeptemberben kiadott iPhone 15 mobilcsalád tagjaihoz a piacra dobásuktól számítva minimum öt évig fog biztonsági frissítéseket kiadni.

Ezzel a teljesítménnyel az Apple nem feltétlenül piacvezető, az árcímke tekintetében az iPhone 15 széria tagjaival egy súlycsoportban lévő Google Pixel és Samsung Galaxy mobilokhoz hét éven át járnak majd biztonsági frissítések.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről