A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kilép egy ismert márka a fülhallgatók piacáról

jabra elite 10
Egy nappal a Jabra Elite 10 bejelentése után jött a hír, hogy kiszáll a vezeték nélküli fülhallgatók piacáról a márka
Fotó: Jabra
Vágólapra másolva!
Ezt egy nappal a legutolsó termékeinek leleplezése után jelentette be.
Vágólapra másolva!

Mára minden árszegmensben rendkívül erős verseny alakult ki a teljesen vezeték nélküli fülhallgatók piacán, ez a fogyasztók számára előnyös állapot pedig kezd már sok lenni egyes gyártóknak. Egyetlen nappal az új Elite 10 és Elite 8 Active termékek bemutatását követően a Jabra közölte, hogy részéről vége a dalnak, kilép a fogyasztói fülesek piacáról.

„Az idő múltával nagyon megváltoztak a piaci viszonyok, az aktuális számításaink szerint pedig már nem tudunk fair megtérülést generálni a befektetésünk számára, összehasonlítva a Hallás, a Nagyvállalat, továbbá a Gaming üzletágainkkal. Nagyon hálás vagyok a viszonteladó partnereknek, akik támogattak minket az Elite és a Talk termékek forgalmazásával, továbbá a fogyasztóknak, akik az életük részévé tettek minket” – nyilatkozta Peter Karlstromer, a Jabra anyacégeként funkcionáló GN ügyvezető igazgatója.

A tájékoztatás szerint az Elite vezeték nélküli fülhallgatókat és a régimódi Talk headseteket megvásároltak még jó ideig számíthatnak terméktámogatásra. Az említett legújabb modellek a készletek erejéig kaphatóak lesznek, a várakozások szerint 2024 végére sikerül majd értékesíteni a már legyártott darabokat.

A monó hangzású Talk headsetcsalád megszüntetése nem meglepő a naptárra pillantva, ám az Elite vezeték nélküli fülesek mindig is jó megítélésnek örvendtek a széria 2016-os debütálása óta. A Jabra tavaly megpróbálta a felsőbb árkategóriába átpozicionálni a családot, ám ezek szerint nem jött be a lépés, így olyan üzletágakba irányítja át az erőforrásaikat, amelyek több profittal kecsegtetnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!