Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Kalapáccsal próbálta agyonverni a haragosát a gamer

Vágólapra másolva!
Több ezer kilométert repült, és az otthonában támadt rá az áldozatra, aki megbántotta egy online szerepjátékban. Komoly börtönbüntetésre számíthat.
Vágólapra másolva!

Minden képzeletet felülmúló történetről számolt be a Florida állambeli Nassau megye seriffje. Bill Lepper szerint a napokban egy fiatalember majdnem agyonvert kalapáccsal egy másikat, miután az súlyosan belelépett a lelki világába az ArcheAge online szerepjátékban.

edward kang gamer
A gamer, Edward Kang nagyságrendileg tíz-húsz év börtönbüntetést is kaphat a kalapáccsal való támadásért
Fotó: Nassau County Sheriffs Office

Nem derült ki, hogy mi volt a sérelem, azonban a 20 éves Edward Kang annyira felhúzta magát, hogy New Jersey államból több ezer kilométeres repülőútra indult a haragosának megölése céljából. Fernandina Beach városába érve vásárolt egy kalapácsot a barkácsboltban, majd vasárnap éjjel kettőkor feketébe öltözve, maszkban és kesztyűben betört a sértett otthonába, és rátámadt a szerszámmal.

A sértett segélykiáltásaira felébredt a nevelőapja, a hálószobából kirohanva azt látta, hogy a fiatalemberek a földön dulakodnak, Kang az elképzelésének megfelelően tényleg megpróbálta agyonverni a kalapáccsal az áldozatot. A támadás során a sértett súlyosan, de nem életveszélyesen megsérült.

Kang a bűncselekmény indítékaként azt vallotta a kihallgatás során, hogy az áldozata „rossz ember az interneten”.

A seriff szerint Kang a fogdában várja a vádemelést, betörésért és gyilkossági kísérletért fogják a bíróság elé állítani. A vádpontok részletei nem világosak, de a floridai törvények alapján besorolási fokozattól függően csak a gyilkossági kísérletért minimum 15 év vagy 25 év börtönbüntetés járhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről