Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Lopásért kapott örök tiltást a félprofi e-sportoló

gamer pc gaming videojáték
Fotó: Sean Do / Unsplash
Vágólapra másolva!
Ipari kémkedés történt, ellopta a riválisai által használt SSD-ket.
Vágólapra másolva!

A klasszikus sportokhoz hasonlóan az e-sportban sem ritka a sportszerűtlen magatartás, azonban az „nbgee12” becenéven futó Adam Zanzoul most újat mutatott. A félprofi Counter-Strike 2-játékos az IEM Dallas 2024 tornán az éjszaka leple alatt belopózott egy elzárt területre, és ellopta azokat az SSD-ket, amelyeken a rivális Jake Yip (Stewie2K), Nikola Kovač (NiKo), továbbá Guy Iluz (NertZ) játékbeli beállításait tárolták a szervezők.

A leginkább ipari kémkedésnek mondható lopás május utolsó napján reggel négykor történt, a szervezők ezeket az SSD-ket teszik be a versenyzők által használt számítógépekbe, hogy azoknak ne kelljen manuálisan állítgatniuk az összecsapások előtt a játékbeli beállításokat. A játékosok által használt beállítások teljesen testre szabottak, segítik abban a versenyzőket, hogy az irányítás és a látványvilág tekintetében számukra ideális körülmények mellett játszhassanak.

A 19 éves Adam Zanzoult a betörés miatt rövid időn belül le is tartóztatták a rendőrök, azonban a részletek tisztázását követően végül elengedték egy ejnye-bejnyével, jobb dolguk is volt a vele való bajlódásnál. Viszont a kompetitív Counter-Strike-játékosok menedzselésével foglalkozó FACEIT platform mellett az IEM Dallas eseményről is örökre kitiltották, és nem valószínű, hogy komolyan vehető csapat bármikor a közeljövőben hajlandó lesz beemelni a keretébe, főleg mivel a zsenge kora ellenére nem először kapott kitiltásokat a viselkedése miatt.

Zanzoul azt állítja, hogy őszintén sajnálja és megbánta a tettét, részben marihuána használatára volt visszavezethető az SSD-lopásos eset. 

A füvezésről feltehetően nem szólt a rendőröknek, tekintve hogy Texas államban ez büntetőjogi tétel, nem mintha a lopás nem lenne az.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről