A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lebutították a százezer forintos fogkefét

Vágólapra másolva!
Nem lehet többé beszélgetni vele, pedig ez volt a sztárolt funkciója.
Vágólapra másolva!

Újabb vevők égették meg magukat az okostermékek vásárlásával, ezúttal ráadásul nem valamiféle startup csődje miatt butultak le a drága holmijaik. A legújabb ügyben a világszerte közismert Oral-B márka szúrt ki a vevőkkel, a szuperdrága Guide elektromos fogkefék tulajdonosai már február közepe óta nem képesek összekapcsolni a fogkefe dokkolóját az Amazon Alexa hangasszisztenssel, mivel megszűnt a célra kitalált mobilapp támogatása.

oral-b guide
Az Amazon Alexa elérése volt az Oral-B Guide fogkefe egyedi és legerősebben reklámozott funkciója
Fotó: Oral-B

Az Oral-B Guide még 2020 augusztusában került piacra 230 dollárért. Alapvetően egy felső kategóriás elektromos fogkeféről van szó, amelynek az akkutöltős dokkolója egyben vízhatlan okoshangszóró is volt, össze lehetett párosítani az Amazon Alexa hangasszisztenssel. A termék legtöbb funkciója továbbra is elérhető a normál Oral-B mobilappon keresztül, de a különálló Oral-B Connect app megszűnése miatt nem lehet többé összeboronálni az Amazon Alexával a bázisállomását.

Akik február közepéig összekapcsolták az okoshangszórós töltőállomást a hangasszisztenssel, azok továbbra is képesek elérni rajta keresztül az alexás funkciókat, de a wifi-kapcsolat megváltozása esetén szintén újrapárosításra lesz szükség, ami viszont nem lehetséges többé a Connect mobilapp nélkül.

A panaszkodó vásárlók nem kapnak pénzvisszatérítést, ráadásul a gyártó részéről 2022-ben nyugdíjazott termék egyes eladóktól még elérhető, és semmi sem jelzi a termékoldalain, hogy mára megszűntek az alexás funkciói.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!