Ha ilyen okosórája van, hamarosan muszáj lesz lecserélnie

samsung galaxy watch 3 okosóra
Az utolsó tizenes órák egyike volt Galaxy Watch 3
Fotó: Samsung
Vágólapra másolva!
A korábban megvett appok sem lesznek újból letölthetőek rájuk.
Vágólapra másolva!

Hamarosan új okosóra után nézhetnek a Tizen operációs rendszert futtató Samsung termékek gazdái, a gyártó megkezdte a kiértesítésüket a viselhető eszközeik szoftveres támogatásának hullámokban való megszüntetéséről. A vállalat még a 2021 nyarán piacra dobott Galaxy Watch 4-gyel állt át a Google Wear OS használatára, azóta csak általános támogatást nyújtott az előző szoftverével szerelt modellekhez.

A támogatás három fő hullámban szűnik meg:

  • 2024. szeptember 30-tól nem lehet majd többé fizetős tartalmakat vásárolni a Tizen rendszerű okosórákhoz, legyen szó appokról, számlapokról, egyéb tartalmakról;
  • 2025. május 31-től nem lehet többé ingyenes tartalmakat letölteni az érintett okosórákra, leállnak az órához kapcsolódó szolgáltatások, csak a Galaxy Store "Saját alkalmazások" menüje marad elérhető,
  • 2025. szeptember 30-tól kezdve pedig semmilyen ingyenes vagy korábban megvett tartalmat sem lehet majd újból letölteni az eszközökre a fent említett menün keresztül.

Ennek megfelelően jövő októbertől lényegében végük van a tizenes okosóráknak, teljesen papírnehezékké ugyan nem válnak, de tartalmakat semmilyen szín alatt sem lehet majd letölteni rájuk. Az ügyben érintett okosórákat az összes Galaxy Gear modell, továbbá a Galaxy Watch, a Galaxy Watch 3, a Galaxy Watch Active, továbbá a Galaxy Watch Active 2 képezik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!