Ugyanannyian használják a PlayStation két generációját

gamer gaming playstation dualshock dualsense gamepad kontroller játékvezérlő
Fotó: Anton Shuvalov / Unsplash
Vágólapra másolva!
Viszont a PlayStation 5 azonos idő alatt több pénzt hozott a konyhára.
Vágólapra másolva!

Szokatlan és érdekes adatokat hozott nyilvánosságra a számítógépes kiadási stratégiáját is tisztázott üzleti eseményén a Sony videójátékos üzletága. A prezentációja szerint jelen pillanatban a PS4 és a PS5 konzolokat egyaránt olyan 49 millióan használják aktívan, a kettőből összesen körülbelül 97 millió darab van szolgálatban.

sony playstation
Idén áprilisban azonos volt az aktívan használt PS4 és PS5 konzolok száma, de az új konzolt használók többet játszottak
Fotó: Sony

Ez nem óriási meglepetés, hiszen a PlayStation 5 piacra dobásakor óriási aktív felhasználói bázisa volt az elődjének, így a játékkiadók még olyan két évig kiadták rá az új játékaikat. Emellett szintén az első két évben folyamatosan hiánycikk volt a PS5, így sokan nem tudtak átállni rá, hiába szerettek volna.

További érdekes kontextus, hogy jelenleg a valaha eladott PS4 konzolok 42%-a, míg a valaha eladott PS5-ök 86%-a van aktív használatban.

A PS4 és a PS5 azonos méretű aktív használói bázisa ellenére a játékban töltött időben jelentős eltérések vannak, a régi konzol esetében 1,4 milliárd, míg az utódja esetében 2,4 milliárd órát írt a Sony. Az nem derült ki egyértelműen, hogy ezt milyen időperiódusban kell érteni, de a grafikon kontextusa alapján havi szintű játékórákról lehet szó.

sony playstation
Ugyanazon időszakban sokkal több bevételt generált a hozzá eladott termékeken és szolgáltatásokon túl a PlayStation 5, bár az alapjátékok eladásait tekintve az elődje jobban teljesített
Fotó: Sony

A Sony szerencséjére a PlayStation 4 rendkívüli időtállósága látszólag nem befolyásolta túlságosan a PlayStation 5 anyagi sikerét, a piacra dobás óta eltelt azonos idő alatt a régi gép 580 millió dollár, míg az utódja 731 millió dollár további bevételt hozott a konyhára. Ezek az összegek a fizikai és a digitális játékeladásokból, a játékokhoz eladott további tartalmakból, a PlayStation havidíjas szolgáltatásaiból, továbbá a perifériák értékesítéseiből állnak össze.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!