A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNMárton Anna
11:40VívásAnna Marton-Lucia Martin-Portugues
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Így készíthetünk egészséges és finom ételeket airfryer segítségével

Vágólapra másolva!
A konyha királya lehet ez a forrólevegős sütő. Tefal airfryert teszteltünk.
Vágólapra másolva!

A konyhai eszközök egy viszonylag új generációját képviselik a forrólevegős sütők, az úgynevezett airfryerek. Vagy előnyük, hogy egy kompakt házba zárva lehet velük sült és főtt ételeket készíteni – újabban grillezni is – és így kevesebb helyet foglalnak, kisebb rumlit csinálnak, mint ha a tűzhelyen és a sütőben sütnénk, nem is beszélve arról, hogy a beépített szűrőrendszereik segítségével jelentősen csökkentik sütési folyamat közben a levegőbe kerülő illatrészecskéket is. Sok készülék rendelkezik még automatikus sütési programokkal is, amelyek segítségével az egészséges és ízletes ételek elkészítése soha nem volt ilyen egyszerű és gyors. Mi most a Tefal EY905B10 Dual Easy Fry and Grill készüléket kaptuk meg egy kis főzőcskézésre, lássuk, hogy teljesített!

Tefal airfryer teszt
A Tefal airfryer akár a konyhán kívül is remekül működhet!

Dizájn és kialakítás

A Tefal EY905B10 minimalista és modern dizájnnal rendelkezik, amely bármely konyhapult éke lehet. Mérete elég robosztus, így inkább egy nagy konyhában mutat jól, de ha valaki nem akar sütőt telepíteni a konyhájába, akkor ez a készülék lazán kiválthatja azt, így tulajdonképpen helyet is spórolhatunk vele. A belső kapacitása szintén elég nagy, így akár egy család számára is elegendő mennyiségű ételt készíthetünk vele. Az első, ami rögtön feltűnik, ha ránézünk az az, hogy két fiókot is tartalmaz, egy nagyobbat és egy kisebbet, így többféle ételt is készíthetünk benne, vagy akár csak egy kisebb adagot, ha mondjuk egyedül szeretnénk enni. A digitális vezérlőpanel egyszerűen használható, és a különböző funkciók könnyen elérhetők rajta és mindkét fiókot egymástól függetlenül kezelhetjük vele.

Funkcionalitás és teljesítmény

Az EY905B10 két fő funkciót kínál: airfryer és grill is van benne. Az airfryer technológia lehetővé teszi az ételek egészségesebb elkészítését minimális olaj használatával, miközben kívül ropogós, belül pedig puha textúrát biztosít. A grill funkció kiválóan alkalmas húsok, zöldségek és más grillezett ételek elkészítésére.

Tefal Air Fryer teszt
Egy jó adag sült csirkeszárny elkészítéséhez például nincs jobb eszköz ennél.

A készülék több előre beállított programmal rendelkezik, beleértve a sült krumpli, hús, hal programjait. Ez nagyban megkönnyíti a különböző ételek elkészítését, hiszen csak ki kell választani a megfelelő programot, és a készülék automatikusan beállítja a hőmérsékletet és az időtartamot. Emellett természetesen lehetőségünk van manuálisan beállítani a programokat. Ez jól jöhet, ha olyan ételt készítenénk, ami nincs benne az előre beállított funkciók közt, de akkor is, ha nem vagyunk elégedettek az automata programokkal és mondjuk szeretnénk egy kicsit ropogósabbra sütni a sült krumplinkat.

Működés

A fiókok beállítása pofonegyszerű. A bal oldali fiók az 1-es, a jobb oldali pedig a 2-es. A fióknak megfelelő szám megnyomásával ezután kiválaszthatjuk a sütési idő és a hőmérséklet beállításait mindkét oldalhoz. Ha pedig azt szeretnénk, hogy mindkét oldalon egyszerre fejeződjön be a sütés, egyszerűen nyomjuk meg a "szinkronizálás" gombot, és a rövidebb főzési idejű oldal automatikusan szünetet tart, hogy a hosszabbal egyszerre legyen kész.

Tefal Air Fryer teszt
De ha csak egy egyszerű rántott sajtot ennénk, egy kis sült krumplival, az is percek alatt megvan.

Ha pedig csak egy kisebb adagot szeretnénk készíteni valamiből, akkor az 1-es kosár működése közben a start/stop gomb megnyomásával és nyomva tartásával kikapcsolhatjuk azt, és így be tudjuk állítani csak külön a kettes kosarat is.

Karbantartás és tisztítás

A készülék karbantartása egyszerű és gyors. A kivehető kosár és grillrács tapadásmentes bevonattal rendelkezik, ami megkönnyíti a tisztítást. Ezen kívül a fiókjai és annak minden része egy pillanat alatt kiszedhető és mosogatógépben is mosható, ami további kényelmet biztosít a felhasználók számára.

Hogy teljesített a Tefal airfryer?

A Tefal EY905B10 Dual Easy Fry and Grill egy kiváló választás mindazok számára, akik egészségesebb alternatívát keresnek a hagyományos sütéshez és grillezéshez. A készülék sokoldalúsága, egyszerű használata és karbantartása miatt ideális kiegészítője lehet bármely konyhának. Bár az ára jelenleg 80 000 forintos magasságban mozog, aminél bőven találni olcsóbb darabot, a készülék minősége és teljesítménye ezt az árat teljes mértékben indokolja. Az egészséges és ízletes ételek elkészítése ezzel a készülékkel valóban gyerekjáték.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!