Egyre ritkábban cserélik le a Mac számítógépeket

Vágólapra másolva!
Négy év leforgása alatt óriásit nőtt a termékek életciklusa.
Vágólapra másolva!

Rossz hírekkel szolgált az Apple számára a CIRP piackutató intézet, a legújabb felmérése alapján négy év leforgása alatt óriási mértékben nőtt az olyan Mac számítógépet használók aránya, akik legalább három évig megtartják az éppen aktuális modelljüket.

apple mac
Négy év alatt kilőtt azoknak a tábora, akik három éven túl cserélik le a Mac számítógépüket
Fotó: CIRP

Az idei előtt legutóbb 2020-ban végzett az üggyel kapcsolatos felmérést a CIRP, akkoriban az jött ki, hogy a Mac-tulajok 40%-a tartja meg három éven túl az aktuális gépét, azonban az arányuk mostanra 56%-ra nőtt. 

A számítógépüket egy éven belül lecserélők aránya mínusz hattal 13%-ra csökkent, az 1-2 év után újat vásárlóké mínusz néggyel 19%-ra apadt, a 2-3 év után váltók aránya pedig szintén negatív hattal 13%-ra esett.

A trend nem meglepő, az Apple ugyan elkéri a számítógépeinek az árát, cserébe viszont azok jó minőségű, a teljesítmény tekintetében emelt fővel korosodó termékek, a piacra kerülésük után legalább öt évig teljes értékű szoftveres támogatást élveznek. A vevők többsége számára nincs értelme annak, hogy három évnél gyakrabban cserélgesse a Mac-jét, így a következő években várhatóan tovább nő majd a gépüket minimum 3 évig megtartók aránya.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről