Másfél év után került elő az óceánból a működőképes okosóra

apple watch okosóra smartwatch fitnesz testmozgás
Fotó: Blocks Fletcher / Unsplash
Vágólapra másolva!
Ki is írta a tulajdonosa telefonszámát, amint feltöltötték.
Vágólapra másolva!

A napokban már szó esett az Android új készülékkereső rendszerének közel értékelhetetlen teljesítményéről, az alapértelmezett beállításai miatt szinte semmit sem lehet megtalálni vele, ráadásul a Google egyelőre nem is hajlandó ezek megváltoztatásával valós életbeli körülmények között hasznossá tenni.

Mindeközben az Apple Find My újból remekelt, másfél év után segített előkeríteni egy Apple Watch gazdáját. Jared Brick még 2022 közepén a Karibi-térségben nyaralt, mikor egy búvártúra során elveszítette az óráját. Jobb híján elveszettnek jelölte az Apple kütyükeresőjében, és bár titkon reménykedett benne, hogy megtalálja valaki, de realisztikusan nem számított rá.

Ehhez képest megtörtént a csoda, másfél év után egy hangüzenet várta a mobilján: egy férfi megtalálta az időközben mindvégig a sós vízben vesztegelt óráját, a kijelzőjén megjelent telefonszám alapján tudta felvenni vele a kapcsolatot.

A tisztán látás kedvéért magát az órát nem a Find My segítségével találta meg a másik búvárkodó, hiszen addigra lemerült az okosóra akkuja, így nem tudott kommunikálni más Apple-féle termékekkel.

A megtaláló végül postán visszajuttatta a kaliforniai férfi számára az okosórát, nagy meglepetésre pedig az tökéletesen működött, noha másfél évnyi sós tengervízben való fürdés rossz módszer az elektronika konzerválására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről