Hollandia
ÉLŐ
Törökország

Egy rossz koppintás és meghalhat ez a mobiltelefon

google pixel 6 mobilozás android okostelefon
Fotó: Screen Post / Unsplash
Vágólapra másolva!
Semmiképp sem szabad megkísérelni a Google mobiljának gyári alaphelyzetbe állítását.
Vágólapra másolva!

A Google házon belül tervezett Pixel mobiljainak hosszú történetük van a bizarr szoftveres hibákkal, amelyek abszolút váratlanul sújtanak le a mit sem sejtő mobilozókra. Most a 2021-es évjáratú Google Pixel 6 viccelte meg csúnyán a tulajdonosokat, a panaszaik alapján a gyári alaphelyzetbe állítás az örök vadászmezőkre küldheti a telefont.

A gyári alaphelyzetbe állítást jellemzően a telefon eladása előtt szokták megejteni a mobiltulajok, ezzel törlik róla az összes személyes adatot, beállítást, telepített appot. A művelet elvégzése után szoftveresen teljesen tiszta állapotba kerülnek a készülékek, az újbóli használatuk előtt ugyanúgy be kell állítani azokat, mintha most lettek volna először kiszedve a dobozukból.

A gondot az jelenti, hogy a Google Pixel 6 esetében valamiféle rejtélyes hiba miatt megszakad alaphelyzetbe állítás folyamata, mire végleg papírnehezékké válnak a készülékek, nincs mód a megjavításukra. 

A Google már vizsgálja a problémát, azonban nem tudni, hogy mikorra oldódhat meg a kritikus hiba. A hibát megszüntető szoftverfrissítés befutásáig nem érdemes megkísérelni az alaphelyzetbe állítást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről