Ezért nem készült el a GTA V egyjátékos kiegészítője

gta 5 grand theft auto v rockstar games videojáték
Trevor lett volna a Grand Theft Auto V tervezett kiegészítőjének a főszereplője
Fotó: Rockstar Games
Vágólapra másolva!
Trevor lett volna az elkaszált DLC elsődleges szereplője.
Vágólapra másolva!

Mostanra nem titok, hogy a Rockstar legalább egy fizetős kiegészítőt szeretett volna készíteni az elmúlt bő egy évtizedben 200 millió feletti példányszámban fogyott Grand Theft Auto V-höz, elsősorban Trevorral a főszerepben, ezt nemrégiben erősítették meg a játék szinkronszínészei.

A napokban újabb részletek derültek ki az ügy kapcsán, ezúttal a Rockstar Games egyik volt fejlesztőjének jóvoltából. Joe Robino elmondta, hogy a GTA V kiadását követően a fejlesztők többségét átvezényelték a Red Dead Redemption 2 elkészítésére, azonban egy kis csapattal megkezdődött a munka a kérdéses DLC-n is, őt ennek a gárdájába osztották be.

A munka sajnos nem tartott sokáig, az alapvetően a GTA V-re épülő GTA Online milliárd dolláros bevételű bombasiker lett, ezt látva a Take-Two kiadó és a Rockstar illetékesei a DLC elkaszálása mellett döntöttek.

Üzletileg nem látták értelmét annak, hogy fejlesztési erőforrásokat tegyenek bele a kiegészítőbe, bár egyes a DLC-ben megvalósítani kívánt ötletek végül újra lettek hasznosítva a GTA Online-ban.

Robino nem volt elragadtatva ettől a helyzettől, azonban talán őt is vigasztalja, hogy a tervek szerint jövőre elsőként a jelenlegi generációs konzolokra megjelenik majd a Vice City városába visszatérő Grand Theft Auto VI.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!