Kötelezően települni fog a legújabb Windows 11

windows 11 laptop notebook pc számítógép
Fotó: Windows / Unsplash
Vágólapra másolva!
Két főverziójának is véget ér hamarosan a terméktámogatása.
Vágólapra másolva!

Nem csak a Windows 10 utolsó előtti főverziójának a támogatását szünteti meg az októberi hibajavító kedden a Microsoft, de a Windows 11 első két főverziójához sem készít majd többé biztonsági frissítéseket. A 2021 végén kiadott 21H2 főverzió esetében az Enterprise, az Education, és az IoT Enterprise kiadásokat érinti a változtatás, míg a 2022 végén elérhetővé vált 22H2 főverzió esetében a Home és a Pro változatok frissítése szűnik meg.

A Microsoft most emlékeztetőt adott ki az ügyben, állítása szerint biztonsági okból a kérdéses főverziókat használó számítógépeken kényszeríteni fogja a Windows 11 éppen legújabb változatára való frissítést, ezalatt a tavaly ősszel kiadott 23H2 főverziót kell érteni.

A kikényszerített frissítési szabály alól csak az olyan PC-k képeznek kivételt, amelyeket a vállalatok vagy egyéb szervezetek informatikai részlegei kezelnek. Az esetükben a rendszergazdák dolga lesz eldönteni, hogy mikor hagyják jóvá a felhasználók számítógépein a legújabb Windows 11-re való átállást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről