Mikor érkezik meg Magyarországra a Samsung okosgyűrűje?

Samsung Galaxy Ring okosgyűrű
Vágólapra másolva!
A Samsung legutóbbi nagy bejelentésén a hajtogatható telefonokkal együtt a Samsung okosgyűrűjét is bejelentették. Tehát az okosgyűrű tényleg megérkezett, csak nem Magyarországra.
Vágólapra másolva!

A Samsung okosgyűrűje már régóta izgalomban tarja a techvilágot, és mi is írtunk róla több cikket is, ezért is volt nagy csalódás, hogy itthon egy jó ideig még biztosan nem lesz kapható.

Samsung Galaxy Ring okosgyűrű
A Samsung Galaxy Ring okosgyűrű három színben és több méretben lesz kapható. Csak sajnos nem itthon.

A folyamatos egészségmegfigyelésre tervezett, könnyű – 2,3 és 3,0 gramm közötti – okosgyűrű azok számára készült, akik szeretnék figyelni a testüket, az egészség-funkciójukat, kíváncsiak arra, hogy hogyan alszanak, de ezekhez nem szeretnének egy okosórát hordani a csuklójukon akár éjjel, az ágyban is. Ez a lényege ennek a kis kütyünek, ami titánborításnak köszönhetően tényleg szinte bárhol és bármikor, gond nélkül hordható, mert bírja a strapát, nem ázik be és még csak nem is irritálja a bőrt. Beépített akkumulátora a gyártó szerint akár hétnapos üzemidőt is képes biztosítani, ha pedig lemerülőben van, akkor be kell tennünk a speciálisan tervezett gyorstöltőtokjába, amin egy LED jelzi az épp aktuális töltöttségi szintet.

Az okosgyűrű funkciói

A Galaxy Ring a Samsung Health alkalmazással kommunikál és itt tekinthetjük meg az általa mért adatokat is. A rendszer fejlett alváselemzésével és alvási AI algoritmussal rendelkezik, amelyek segítenek a gyűrűt viselőknek könnyebben megérteni alvási szokásaikat és jobb mintákat kialakítani. Az Alvási pontszám és a horkoláselemzés mellett az új alvásmérések –, mint az alvás közbeni mozgás, a lefekvéstől az elalvásig számított idő, az alvás közbeni pulzus és a légzési ritmus – részletes és pontos elemzést nyújtanak az alvás minőségéről. A Cikluskövetés méri az éjszakai bőrhőmérsékletet, így a női felhasználók még jobban nyomon követik menstruációs ciklusukat.

Samsung Galaxy Ring okosgyűrű
A tokjában lehet majd tölteni.

Az okosgyűrű persze nem csak az alvás monitorozására való, annál sokkal szélesebb körben is támogathatja a mindennapi jóllét megfigyelését, így a felhasználók a Pulzusriasztás (Heart Rate Alert) segítségével tájékozódhatnak szívük egészségéről. A rendszer funkció azonnali értesítést küld a Samsung Health alkalmazáson keresztül, ha szokatlanul magas vagy alacsony pulzusszámot észlel. A Pulzusszámfigyelő olyan további információkat árul el a szívritmusról, mint a szívdobbanások száma percenként, a kezdési idő vagy az időtartam. A Galaxy Ring segíthet az aktív életmód fenntartásában és a motiváció megőrzésében az Automatikus edzésfelismerés automatikus séta- és futáskövető funkciójával, valamint az Tétlenségi figyelmeztetés napi fitnesz-emlékeztetőivel. Emellett a felhasználók a kezük mozgását használva egyszerűen készíthetnek fényképet vagy dupla csippentéssel állíthatják be az ébresztőt Galaxy okostelefonjukon, az okosgyűrű helyzetét pedig Galaxy okostelefonjukon pontosan bemérhetik a Samsung Findban a Galaxy Ring megkeresése funkcióval.

Elérhetőség

Az okosgyűrű három színben lesz kapható. Titánfekete, Titánezüst és Titánarany szín közül választhatnak a leendő vásárlók, akik a méretválasztó készlet segítségével kiválaszthatják a kilenc különböző méret közül a megfelelőt. Csakhogy sajnos, mint azt a hír elején már említettük, ezek a vásárlók nem Magyarországon élnek, a Samsung Galaxy Ring ugyanis hazánkban egyelőre nem lesz kapható. Hozzánk legközelebb Németországban lehet majd megvásárolni. Ott 449 eurót, vagyis mai árfolyamon 180 000 forintot kell kifizetnie érte annak, aki mindenáron szeretne egy ilyen „korszakalkotó” tech kütyüt magának.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről