Vége a Nike önbekötős cipőinek

Vágólapra másolva!
Nem készít több ilyen cipőt a cég, a hozzájuk való mobilapp is eltűnik.
Vágólapra másolva!

Óriási népszerűségre tett szert a Vissza a jövőbe önbekötős cipője, a Nike pedig ezt meglovagolva elsőként 2015-ben készített egy működképes prototípust, amelyet maga Michael J. Fox demonstrált annak idején Jimmy Kimmel beszélgetős műsorában. A márka ezt követően limitált példányszámban végül több önbekötős modellt is piacra dobott az évek során, most viszont vége a dalnak, nem készít a show kedvéért több ilyen lábbelit, megszűnik az Adapt BB termékcsaládja.

nike adapt bb
Búcsúzik a Nike Adapt BB önbekötős cipőcsalád és a mobilappja
Fotó: Nike

A projekt leállításának további következménye, hogy a Nike augusztus hatodikán törölni fogja a Play Áruház és az App Store kínálatából a cipők vezérlésére szolgáló mobilappot. Aki már telepítette azt a mobiljára, az továbbra is képes lesz használni, de újonnan már nem lesz letölthető a szoftver.

A viszonylag jó hír, hogy a különleges cipők gazdái csak a LED-es világítás beállításának a lehetőségét veszítik el a mobilapp nélkül, a lábbeliken lévő gombokkal továbbra is képesek lesznek lazítani és meghúzni a cipőfűzőt, elmenthetnek egy előbeállítást a húzás szorosságára, továbbá az akkutöltöttségi szintet is megnézhetik.

A fejlemény jó eséllyel keveseknek okoz problémát, a méregdrága és különleges cipők mindig is gyűjtői különlegességeknek minősültek, nem az utcán ténylegesen hordott lábbelikről van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!