Okosóra mentette meg a tengerben sodródó férfi életét

apple watch ultra 2
Ötven méterig vízálló az Apple Watch Ultra 2
Fotó: Apple
Vágólapra másolva!
A vad hullámzás elvágta a parttól a szörföst. Mostanra valahol a nemzetközi vizeken lenne a holtteste valószínűleg.
Vágólapra másolva!

Szokatlan életmentésről számolt be nemrég az ausztrál média, a festői környezetben fekvő Byron Bay település egyik lakóját az Apple Watch Ultra okosórájának közvetlen segélyhívási lehetősége mentette meg a nyílt tengerre való kisodródástól.

Apple Watch Ultra okosóra
Apple Watch Ultra okosóra.

A 49 éves Rick Shearman tapasztalt úszó és szörfös, a reggeli órákban testszörfözésre indult. A hullámok ezúttal nem voltak a barátai, a férfi folyamatosan kifelé sodródott a nyílt tenger irányába. Húsz perc után belátta, hogy nem lesz képes ilyen körülmények között visszajutni a partra, ráadásul a felesége időközben elment vásárolni, így nem látta, hogy mi történik vele.

A férfinek ekkor jutott az eszébe, hogy a csuklóján lévő Apple Watch Ultrával képes segélyhívást indítani. A vízben való sodródás közben nem volt egyszerű az okosóra kezelése, de végül csak sikerült elérnie a segélyhívót, bár a gépi rendszer kapcsolásakor egy darabig gondolkodott rajta, hogy a rendőrségre, a tűzoltókra, vagy a mentőkre van-e szüksége. Végül az operátorral való csevegés mellett döntött, ő egy órán keresztül folyamatosan kapcsolatban maradt vele, amíg a partiőrség helikoptere megtalálta és kimentette.

Ha nem lettem volna képes elérni a szolgáltatást az órámról, akkor mostanra valahol a nemzetközi vizeken ringatóznék. Biztosan vagyok benne, hogy megmentette az életemet

 – mesélte Shearman. 

A napokban már érkezett egy szokatlan történet az Apple Watch főszereplésével, másfél év után teljesen működőképes állapotban került elő egy kaliforniai férfi búvárkodás közben elveszített okosórája.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!