Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Titkosított riválist kapott a Google Dokumentumok

proton drive docs
A Proton Drive felhőtárhelyen belül érhető el a Proton Docs szövegszerkesztő
Fotó: Proton
Vágólapra másolva!
Ingyenes és fizetős változatban is elérhető a Proton Docs.
Vágólapra másolva!

Újabb szolgáltatással bővült a magánszféra védelmére fókuszáló, svájci székhelyű Proton termékkínálata, ingyenes és fizetős változatban is elindult a Proton Docs böngészőből és mobilappból elérhető szövegszerkesztője.

Ez a Google Dokumentumok közvetlen ellenfele, a fejlesztőcég szerint lehetővé teszi a szöveges dokumentumok bizalmas szerkesztését és tárolását, a Proton Drive felhőtárhely részét képezi. A szolgáltatás végponttól végpontig tartó titkosítást használ, így a Proton sem képes megtekinteni a benne szerkesztett dokumentumokat vagy kiadni azokat harmadik feleknek.

A szövegszerkesztő támogatja a Microsoft Word által használt docx fájlok importálását, a benne lévő dokumentumokat pedig docx, txt, md, HTML formátumban tölthetik le a felhasználók. Fontos még, hogy Google Dokumentumokhoz hasonlóan támogatott a valós idejű kollaboratív szerkesztés, így szimultán akár több felhasználó is dolgozhat a fájlokon.

Egyelőre nem tudni, hogy táblázatkezelőhöz és prezentációkészítőhöz hasonló további appokra mikor lehet számítani a Proton Docs-ban.

A Proton legutóbb néhány napja hallatott magáról, lehetővé tette Androidon a Proton VPN ingyenes felhasználói számára a regisztráció és bejelentkezés nélküli használatot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről