A lehető leghamarabb frissíteni kell a Windowst

Vágólapra másolva!
Gigantikus mennyiségű sebezhetőséget javított a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A Microsoft az elmúlt bő fél évben a korábban megszokottnál sokkal kevesebb sebezhetőséget javított a minden hónap második keddjén kiadott frissítőcsomagjaiban. Most viszont kiköszörülte a csorbát, a júliusi patch kedd alkalmából 142 sérülékenységet szüntetett meg a Windowshoz és az Office-hoz hasonló termékeiben, amelyekből öt kapott kritikus besorolást.

windows update
A Gépház alkalmazás Windows Update részében ellenőrizhető, hogy települnek-e már a frissítések
Fotó: Origo

A befoltozott hibák között négy nulladik napi sérülékenység is található, ebből kettőt már aktívan kihasználnak a támadók, a másik kettő műszaki részletei pedig szabadon elérhetőek az interneten. A konkrétan megszüntetett hibákat böngészve feltűnő, hogy az SQL Server adatbázis-kiszolgálóban és a Windowsok Secure Boot biztonságos rendszerindításért felelős komponensében is rengeteg biztonsági gondot javítottak a programozók, látszólag ez a magyarázat a 2024. júliusi patch kedd kiugróan magas sebezhetőségszámára.

A most kiadott frissítéseket napokon belül automatikusan telepíti majd a Windows, de a Gépház alkalmazás Windows Update részében egy manuális frissítéskereséssel kikényszeríthető az azonnali letöltésük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről