A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Baj van a Windowsok júliusi frissítésével

windows update laptop notebook számítógép frissítés
Fotó: Clint Patterson / Unsplash
Vágólapra másolva!
A meghajtótitkosítást használók kerülhetnek súlyos helyzetbe.
Vágólapra másolva!

A CrowdStrike globális informatikai katasztrófát okozott frissítéséért a kezdeti időkben sokan a Microsoftot okolták, hiszen csak windowsos számítógépek hasaltak el miatta. Erre reagálva a cég szóvivője kifejtette, hogy meg tudta volna akadályozni ezt a katasztrófát, csak az EU-val kötött megállapodása miatt nem teheti ki a rivális biztonsági cégek által fejlesztett termékek szűrét a Windows legmélyebb bugyraiból.

A számítógépek és szerverek működését váratlanul lehetetlenné tevő, hibás frissítések témájánál tartva mindeközben kiderült, hogy a Microsoftnak is van miért magyarázkodnia. A júliusi hibajavító keddjén a Windows 10, a Windows 11, továbbá a rájuk épülő Windows Server termékekhez kiadott összegző frissítése gondokat okozhat a BitLocker meghajtótitkosítást használó gépeken, az újraindításukat követően azok bekérhetik a háttértár feloldókulcsát.

Aki ezt kódot nem mentette le manuálisan a BitLocker bekapcsolásakor, vagy nem tudja megnézni a Microsoft-fiókjában, az bizony pórul járt, a feloldókód nélkül nem képes többé hozzáférni a háttértárhoz.

Ilyen esetben nem lehet mit tenni, hacsak nincs róluk biztonsági másolat, akkor elvesztek a háttértáron lévő adatok, teljesen újra kell telepíteni a Windowst.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!