A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Havidíjassá válik a drága konyhai kisgépek mobilappja

Vágólapra másolva!
Magyar vevők is érintettek, napokon belül életbe lép a változás.
Vágólapra másolva!

Újból lesújtott az ügyfelekre az okoskütyüs átok, a jó értékeléseket kapó sous vide főzőket készítő Anova csütörtökön bejelentette, hogy 2024. augusztus 21-től fizetőssé válik a termékeihez tartozó mobilapp. Ezt az elmúlt tíz évben ingyen biztosította a cég, még felhasználói fiókot sem volt muszáj regisztrálni a használatához, a főzés követhető vele és receptek olvashatóak benne.

anova precision cooker nano lassúfőző sous vide
Anova Precision Cooker Nano 3.0 lassúfőző
Fotó: Anova

Stephen Svajian társalapító és ügyvezető igazgató blogbejegyzése szerint az új előfizetési díj bevezetésére a vállalat fenntarthatósága miatt van szükség, az új vásárlóktól havi 1,99 dollárt vagy évi 9,99 dollárt kér majd az Anova.

A meglévő ügyfeleket nem kívánja túlságosan felpaprikázni a cég, így akik már regisztráltak felhasználói fiókot a mobilappban, azok automatikusan örökös ingyentagságot kapnak. Akik online fiók létrehozása nélkül használták eddig a mobilappot, de 2024. augusztus 20-ig minimum egyszer összepárosították azt Bluetooth-on keresztül a főzőgépükkel, azokat felhasználói fiók regisztrálására kéri majd a mobilapp, ennek során pedig ők is megkapják az ingyentagságot.

Az Anova termékei mobilapp nélkül is használhatóak, de a gyártó mindig is ennek az előnyeivel reklámozta 70-180 ezer forintos termékeit.

Viszont eddig szó sem volt előfizetési díjról, az pedig nem méltányos az új vevőkkel szemben, hogy csak néhány nappal a díj bevezetése előtt jött a bejelentés. Ennek tetejébe a hírünk szombati írásakor, körülbelül két nappal a blogbejegyzés megjelenése után a cég webhelyén még semmiféle tájékoztatás sem volt a változásról, miközben a gépek iránt érdeklődők jó eséllyel nem nézegetik a cég eldugott blogját, csak a termékoldalakat böngészik.

Nem ez az első eset, hogy egy okos lassúfőző gyártója váratlan előfizetéssel lepi meg a vevőket, négy éve a Mellow ügyfelei még ennél is rosszabbul jártak, azóta pedig óriási csendben le is húzta a rolót a gyártó. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!