Fantasztikus újdonságot kapott a Chrome

Vágólapra másolva!
Egy kattintással elérhető benne a karikázással való keresés.
Vágólapra másolva!

Hullámokban egy mindenki számára érdekes és hasznos fejlesztés válik éppen elérhetővé a számítógépes Chrome böngészőben, a felhasználók akár egyetlen kattintással elérhetik majd belőle a Google Lens szolgáltatás bekarikázással való keresési lehetőségét.

google chrome lens
A képeken látható idegen szövegek fordítására is képes a Google Lens
Fotó: Origo

Ez egy vizuális keresési funkció, amellyel a webhelyeken látható személyekre vagy tárgyakra lehet rákeresni. Az első aktiváláshoz be kell menni a Chrome főmenüjébe, majd ott a „Keresés a Google Lens segítségével” opciót kiválasztva beugrik a kezelőfelülete. 

Ezt követően a böngésző címsora mellé kitűzhető ikonnal, vagy épp a címsorba belekattintva is elérhető a keresési lehetőség.

A funkció elindításakor a Chrome képernyőképet készít az éppen látható webhelyről, a képen pedig be lehet karikázni a keresett személyt vagy tárgyat. A keresési találatok a jobboldali oldalsávon jelennek meg.

A Google Lens segítségével a Chrome-ban egyszerűen rákereshet bármire, amit a képernyőn lát. Keressen egy épp megnézett videóban, egy élő közvetítés diáján vagy egy weboldalon lévő képen. A Google Lens ott, az adott lapon megadja a válaszokat, Ön pedig folytathatja a böngészést a kapott új információk alapján

– áll a hivatalos leírásban.

Fontos tudni, hogy a készített képernyőképet a Chrome továbbítja szerveroldali feldolgozásra a Google számára, ami adott esetben adatvédelmi okból aggályos lehet, ennek tudatában kell használni a funkciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!