A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Belépőkód helyett fityiszt kapnak a mobiltolvajok

mobilozás csevegés mobilnet sms rcs texting böngészés
Fotó: Azat Satlykov / Unsplash
Vágólapra másolva!
Elérhetővé vált az azonosítás kérése a Google kétlépcsős kódokat generáló mobilappjában.
Vágólapra másolva!

Fontos frissítést kapnak a kétlépcsős hitelesítőkódok generálására a Google Authenticator mobilappot használók. Az alkalmazás Play Áruházon keresztül hullámokban terjeszteni kezdett 7.0-s verziója már a Material You vizuális dizájnyelvet használja, továbbá kereshetővé váltak benne a szolgáltatásokhoz tartozó kétlépcsős hitelesítőkódok, mindkettő üdvözlendő újítás.

Ugyanakkor a messze legfontosabb fejlesztés, hogy a Beállítások menüben opcionálisan bekapcsolhatóvá vált a felhasználói azonosítás kérése. Aki ezt aktiválja, annak az Authenticator elindításakor vagy előtérbe hozásakor ugyanazzal a módszerrel fel kell oldania az appot, mint amit a telefon záróképernyőjének a feloldására is használ, különben nem láthatja a kódokat.

Ez kritikus biztonsági funkció, hiszen így a telefonokat a gazdáik kezéből feloldott állapotban kikapott mobiltolvajok nem képesek hozzáférni az áldozataik kétlépcsős hitelesítőkódjaihoz, hogy kizárhassák őket a kóddal védett internetes felhasználói fiókjaikból.

Érdekességként a napokban ugyanilyen kéréssel állt elő Brazília közigazgatási minisztériuma, szeretné elérni, ha ugyanez a plusz felhasználói azonosítás elérhetővé válna a Gmail és az Apple Mail mobilappokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!