Ez a gamer 444 játékkonzolt kötött rá a tévéjére

Vágólapra másolva!
Guinness-rekordot ért a teljesítmény, sok adapter kellett hozzá.
Vágólapra másolva!

Nagy megtiszteltetés érte a szaúd-arábiai Rijádban élő Ibrahim Al-Nassert, hivatalosan is Guiness-világrekorder lett az egyetlen tévére rákötött játékkonzolok számában. A komoly gamer és gyűjtő összesen 444 darab konzolt csatlakoztatott a televíziójához, a mutatványhoz többek közt bő egy tucat HDMI és harminc darab RCA átkapcsolós elosztóadaptert használt fel.

ibrahim al-nasser guiness
Ibrahim Al-Nasser, az egyetlen tévére kötött legtöbb játékkonzol Guiness-rekord jelenlegi tartója
Fotó: Guinness World Records Limited

A rengeteg átkapcsoló adapter miatt a gyűjtőnek egy Excel-táblázata van, amelyből ki tudja nézni, hogy melyik kapcsolónak milyen állásban kell lennie ahhoz, hogy az éppen kívánt konzol képe legyen látható a tévén. 

A férfi szinte minden játékkonzollal rendelkezik, az 1972-es Magnavox Odyssey-től kezdve a Sony PlayStation 5 tavaly frissített hardveres kiadásáig minden van a kollekciójában.

Al-Nasser gyűjteménye rendkívül takarosan és funkcionálisan lett kiállítva, az összes gépe és rá van kötve a tévére, azonban a rejtett kábelmenedzsmentben való heroikus erőfeszítései miatt alig látszik bármiféle kábelezés. Az örök kedvenc konzolja a 16 bites Sega Genesis, ez Európában Mega Drive néven került piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!