Használt bútoros online piacteret indít az IKEA

Vágólapra másolva!
Adhatják és vehetik majd egymás közt az ikeás bútoraikat a vevők. IKEA utalványban is kérhetik a vételi árat, ekkor 15% bónuszt kaphatnak rá.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években voltak már kis léptékű próbálkozások az IKEA részéről a használt bútorok értékesítésére, ám a következő hetekben kísérleti jelleggel erősen fel kívánja skálázni a koncepciót: olyan internetes piacteret indít, amelyen a vevők egymást közt kereskedhetnek a használt ikeás bútoraikkal.

ikea
Eddig legfeljebb a boltjaiban árult a vevőktől visszavett, használt árut az IKEA
Fotó: Adam Kolmacka / Unsplash

Az IKEA Preowned webhely elsőként a Madridban és az Oslóban élő eladók számára válik hamarosan elérhetővé, ám a tervek szerint idővel minden piacon bevezetheti a vállalat. A használt ikeás bútoraikat eladni kívánóknak ugyanúgy saját képekkel illusztrált hirdetéseket kell majd készíteniük, mint bármely más apróhirdetéses oldalon, de a rendszer képes lesz árat javasolni számukra, plusz a bútorokról elérhető további információkkal segíti a vevőket.

A piactéren értékesített termékek átadásának és szállításának a lebonyolítása a kereskedő felek dolga. Az eladók nem csak kiutaltathatják majd maguknak a vételi árat, de IKEA utalványban is kérhetik azt, ebben az esetben 15% bónusszal megfejelve.

Az IKEA számára az utóbbi jelenti az üzletet a használt piacra való betörésben, abban reménykedik, hogy az eladók többsége a cégnél költi el valami másra az eladott bútorokért kapott pénzét.

Nem ez az egyetlen nagy műszaki újítás újabban a cégnél, a színfalak mögött megkezdte a leltározást segítő, második generációs raktári drónjainak bevezetését is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!