Több járatot töröltek egy kibertámadás miatt az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Kibertámadás miatt késtek a gépek és több járatot töröltek a Seattle-Tacoma nemzetközi repülőtéren (SEA).
Vágólapra másolva!

A nemzetközi repülőtér közleményben tudatta, hogy az üzemzavarok szombat reggel kezdődtek és egy kibertámadás állt a háttérben. 

Ma reggel is tapasztaltunk olyan rendszerhibákat, amelyek egy lehetséges kibertámadásra utaltak

 - közölték a hatóságok. 

A repülőtér személyzete jelenleg a teljes szolgáltatás helyreállításán dolgozik. Szombat estig 247 járat késett és hatot töröltek.

A repülőtér megjegyezte, hogy dolgoznak a rendszerek helyreállításán és együttműködnek a hatóságokkal és a partnerekkel, hogy segítsenek azoknak az utasoknak, akiknek az útvonalait érintette az üzemzavar.

A Szövetségi Légügyi Hivatal nem kívánt nyilatkozni a késésekről - írta a Fox.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy rengeteg járatot töröltek, több ezer utas rekedt a reptereken júliusban. A légitársaságok közül az EasyJet, a British Airways, valamint a Ryanair járatai érintettek. A törölt járatok között budapesti is volt.

Több tucatnyi repülőgép nem tudott felszállni júliusban a horvátországi Splitben egy zsarolási célú kibertámadás miatt. A repülőtér számítógépes rendszerében előző este jelentkeztek az első hibák. Mire a hiba forrását azonosították és problémát elhárították, több tucatnyi repülőgép rekedt a repülőtéren, utasok ezreivel.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!