A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kedvező árú Xiaomi tévét próbáltunk ki

Kedvező árú Xiaomi tévé, Xiaomi TV A Pro
Kedvező árú Xiaomi tévé, Xiaomi TV A Pro.
Vágólapra másolva!
A nevével ellentétben nem egy profi televízió, viszont cserébe rém olcsón adják. Lássuk, mit tud egy belépő kategóriás Xiaomi tévé!
Vágólapra másolva!

A magyarországi televíziós piacot a Samsung és az LG uralja, de a kínai cégek is keményen próbálkoznak, hogy megvessék a lábukat. Köztük az a Xiaomi, amely egy kedvező árú modellel lépett színre Magyarországon. Ez a TV A Pro (2025) nevű termék, amelyet az Origo Techbázisra is eljuttattak egy rövid időre, hogy kipróbálhassuk.

Kedvező árú Xiaomi tévé, Xiaomi TV A Pro
Kedvező árú Xiaomi tévé, Xiaomi TV A Pro.

Nem OLED, QLED

A Xiaomi TV A Pro (2025) egy QLED típusú televízió, és aki ennek alapján azt hinné, hogy ez a remek OLED technológia továbbfejlesztett változata, annak csalódnia kell. A QLED ugyanis hagyományos LCD kijelzőt takar. Csak épp kiegészítették egy úgynevezett kvantumpontokból álló réteggel, amely felerősíti a fényt, és a színeket. 

Kedvező árú Xiaomi tévé, Xiaomi TV A Pro
Nem OLED, QLED!

E megoldásnak van értelme, hiszen szemre a látvány jobb, mint amit az LCD televízióktól megszokhattunk. Tehát a fényesség tényleg nagyobb valamivel, ami világos szobában nagyon sokat érhet, és a színek is élettel telibbek. Azonban az is tény, hogy az OLED készülékek szintjét nem éri el. Ugyanis a tökéletes fekete megjelenítésére nincs mód, a kontraszt emiatt nem annyira kiváló. Ráadásul a betekintési szög terén is kihívásokkal küzd ez az eljárás. Amennyiben valaki ugyanis oldalról tekint a képre, akkor azt fogja tapasztalni, hogy az árnyalatok megsápadnak, eltorzulnak. Ez pedig zavaró lehet olyankor, ha mondjuk egy család vagy baráti társaság szeretne együtt szórakozni, és emiatt körbeülnék a készüléket. 

Természetesen ez is egy 4K televízió, így a részletességre, képélességre nem lehet panasz. Sajnos az elő-előfordul, hogy a néző belefut akadozásba, bosszantó szaggatásba, de ez orvosolható, csak meg kell keresni a menüben a megfelelő képjavító funkciót. Leteszteltük PlayStation 5 konzollal, és egy bivalyerős gamer számítógéppel is, és arra jutottunk, hogy játékra is használható, annak ellenére, hogy a képfrissítése csak 60 Hz. 

Netflix, YouTube és a játékok

Ez a tv is okos a mostani trendeknek megfelelően. Ennek köszönhetően lehet rajta az interneten keresztül is filmeket, sorozatokat vagy meccseket is nézni, nem szükséges ehhez antennát vagy kábeltévét csatlakoztatni hozzá.  Kipróbáltuk a Netflixet, a Maxot, a YouTube-ot, az Amazon Prime-ot, és az NFL-t is, és mindegyikkel kiválóan együtt tudott működni.  
A választékra nem lehet panasz, amit például egy másik feltörekvő kínai gyártó, a Hisense nem mondhat el a televízióiról. Az alkalmazásboltban rengeteg játék is megtalálható, azonban a televízióba épített számítógép teljesítménye kicsi, így csak az egyszerűbb grafikájúak futnak elfogadható minőségben. 

Jó hangos

Manapság egy modern televízióval szemben elvárás, hogy jó hangos legyen, és ne produkáljon hanghibákat. Ezt ettől a Xiaomi készüléktől meg is kapjuk, de többet nem igazán. A basszusokat ugyanis nagyon eldugja, emiatt a megszólalás távol van a tökéletestől. Vannak ma már olyan termékek is, amelyeknél a sztereó is jól átjön, de ez itt nem nagyon működik. Az viszont nagyon tetszett, hogy Bluetooth révén vezeték nélküli úton is "rádugható" bármilyen kompatibilis hangeszköz, így például egy fej- vagy fülhallgató is akár. 

Megjelenés: Hozza a kötelezőt a megfizethető Xiaomi tévé

Találkoztunk már jó pár olyan Xiaomi telefonnal, amely dizájn terén újat mutatott. Azonban ezt erről a televízióról nem mondhatjuk el. Innen hiányoznak a trükkös formai elemek, és a különleges anyagok is, hiszen a tervezők a jól bevált módszerekhez nyúltak. Ezzel nincs gond, mert a modell megjelenése kellően modern, csak az eredetiség hiányzik belőle, ami kiemelné külsejében a vetélytársak közül. 
Persze az is igaz, hogy ezt egy ilyen árú készüléktől nem is jogos igazán elvárni. A Xiaomi TV A Pro (2025) ugyanis egyáltalán nem drága. A 139 centiméteres képátlójú, azaz 55 colos változata már 180 000 forintért hazavihető. Ez pedig manapság már nem számít soknak egyáltalán, sőt. A tesztelés során arra a következtetésre jutottunk, hogy ennyit ez a termék bőven megér! Vannak nála jobb képminőséget és hangzást kínáló, szemrevalóbb modellek is. Ám azok lényegesen többe kerülnek. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!