A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Napelemes kalappal tölthetjük nyáron a telefonjainkat

Vágólapra másolva!
Ez az egyik leghasznosabb techruhadarab a kánikulában. A napelemes kalappal nem csak telefont, hordozható akkut vagy ventilátort is tölthetünk.
Vágólapra másolva!

Az egyhuzamban számottevő mennyiségű időt a természetben túrázók számára eddig a powerbankek cipelése jelentette a legcélszerűbb megoldást a mobiljuk töltésére. Szerencsére az EcoFlow márkánál valakinek kigyulladt a lámpa a fejében, így szeptemberben piacra kerül a világ első beépített napelemmel rendelkező kalapja.

ecoflow power hat napelemes kalap,
Közvetlenül a Power Hat napelemei töltik a napelemes kalapra csatlakoztatott eszközöket, nincs beépített akku a termékben.
Fotó: EcoFlow

A kalap karimarészébe épített napelemek miatt 370 gramm súlyú a Power Hat, feltehetően részben ezért beépített akku már nem került bele, helyette a napelemei közvetlenül töltik az USB-A vagy USB-C kábellel rájuk dugott eszközöket, legyenek azok mobilok vagy powerbankek. A maximum kimeneti teljesítmény 10 watt (5V/2A), így a cég szerint egy átlagos akkuval ellátott mobil olyan 4 óra alatt feltölthető vele nulláról, már ha elérhető a kellő napsütés.

Az EcoFlow Power Hat kétféle méretben lesz elérhető, a kisebbik 56-58 centi, míg a nagyobbik 59-61 centi között állítható. Elsőként az USA-ban kezdődik meg a forgalmazása, az augusztus során előrendelők várhatóan szeptember közepe táján kaphatják meg a kalapjukat, akciósan 79 dollárért. Az általános elérhetővé váláskor 129 dollárba fog kerülni, ami nettó 47 ezer forintot jelent.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!