Fegyverként használta egy nő az AirTagjét

Vágólapra másolva!
Több letartóztatás is történt a postafiókok fosztogatásának ügyében.
Vágólapra másolva!

Magyarországon nincs érdemben mód a posta vagy a futárszolgálatok által kézbesített csomagok ellopására, hiszen a probléma elkerülése érdekében a kézbesítést végzők kizárólag embereknek hajlandóak átadni a küldeményeket.

apple airtag bluetooth tracker követőkütyü
Lassan tanulnak az amerikai tolvajok, még mindig lebuktathatóak rejtett Apple AirTaggel
Fotó: Daniel Romero / Unsplash

Az Egyesült Államokban más a módszer, a kézbesítők jellemzően otthagyják a csomagot a címzett ajtaja előtt, ha nem találnak senkit, aki átvenné azt. A csomaglopások ennek megfelelően állandó problémát jelentenek, ráadásul nem csak a verandákról tünedeznek el a küldemények, de egyes helyeken a tolvajok akár postafiókokból is képesek kiszedni azokat, ha kicsi a lebukás veszélye.

Az utóbbiból lett mostanra elege a Manhattan terv kapcsán híres-hírhedt Los Alamos település egyik lakójának, a nőnek és a szomszédainak is folyamatosan feltörték a postahivatal mellett lévő postaládáit. Emiatt úgy döntött, hogy a tolvajok világának elpusztítójává válik, fegyverének pedig az Apple AirTaget választotta, fondorlatosan küldött saját magának postán egy követőkütyüt.

A csali működött, a különleges küldemény gyorsan eltűnt a postafiókjából. Másnap reggel hétkor már hívhatta is a seriffhivatalt, a rendőrök az egyik tolvaj lakásáig tudták követni az AirTaget.

Az ingatlanban számos ellopott küldeményt találtak, beleértve a nő több előző levelét és csomagját. Santa Barbara seriffhivatala szerint két tolvaj tulajdonította el a küldeményeket, elsősorban pénzügyi csalásokra használható információkban reménykedve törték fel az áldozatok postafiókjait, a klasszikus verandakalózoktól eltérően nem a neten rendelt tárgyakra utaztak.

A nyomozás még folyamatban van, a feltételezett elkövetők addig is 50 ezer és 460 ezer dollár óvadék ellenében hagyhatnák el fogda kényelmét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!