A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

A Samsung idei csodatelefonja megérkezett. Mi is kipróbáltuk

Samsung Galaxy Z Fold6 teszt
Vágólapra másolva!
A Galaxy Z Fold6 a hajlítható telefonok új királya. A Samsung a mesterséges intelligenciát is beleköltöztette.
Vágólapra másolva!

A várakozásoknak megfelelően a Samsung, mint a telefonos iparág egyik legerősebb és legfontosabb szereplője a nyár közepe táján lerántotta a leplet az év talán legkülönlegesebb telefonjáról. Ez a Samsung Galaxy Z Fold6, amely az egyre elterjedtebbé váló hajlítható telefonok táborát bővíti.

Samsung Galaxy Z Fold6 teszt
Három színben érkezik.

Most jutottunk el odáig, hogy az embernek a dizájn kapcsán már semmilyen hiányérzete nincs. Összecsukott állapotában a két fél tökéletesen, hézagmenetes simul egymásra, és így a modell minden korábbinál vékonyabb. Ennek köszönhetően pedig most már tényleg egészen kényelmesen zsebre is vágható akár. A zsanérok megalkuvás nélkül, maximális biztonsággal tartják, így teljesen vagy félig nyitott állapotában sem lötyög.  A fogása kényelmes, és nem is vészesen nehéz, hiszen csak 240 grammot nyom. A készülék cseppálló, így az eső sem árthat neki, ami a hajlítható készülékek univerzumában jelenleg unikálisnak számít.

Samsung Galaxy Z Fold6 teszt
Tökéletesen csukódik.

Maga az összecsukható kialakítás egyébként elképesztően látványos továbbra is. Ez egy olyan extra, ami még azoknak is feltűnik, akik egyébként idegenül mozognak a telefonok világában. Még ők is látják, hogy ez a mobil bizony nem egy hétköznapi darab. 

Miért jó?

Mivel az egyik hátlapján is található egy képernyő, így összecsukható állapotban is használható. Ilyenkor olyan, mint egy átlagosnál keskenyebb okostelefon. De értelemszerűen az igazi nagy pláne benne, ha kinyitjuk. Ilyenkor előtűnik a 7,6 hüvelykes képernyő, amellyel tulajdonképpen egy mozdulattal tabletté varázsolható a telefon. 

Samsung Galaxy Z Fold6 teszt
A Samsung Galaxy Z Fold6 akár laptop módjára is használható.

Ez a megoldás pedig jó pár előnyt kínál. Egyrészt filmezés vagy játék esetén a nagyobb méret értelemszerűen fokozza az élményt. De emellett az is remek, hogy így akár két vagy több ablakot is megnyithat egymás mellett a felhasználó. Ezáltal jóval sokoldalúbban és kényelmesebben használható a termék. Bluetooth-on keresztül csatlakoztattunk hozzá egy billentyűzetet, és kipróbáltuk munkára így, és úgy is nagyon jól lehetett használni. Természetesen nem kelhet versenyre egy monitorral vagy laptoppal, de egy telefonnál így is sokkal-sokkal jobb. 

Látványnak sem utolsó

Mindkét képernyő AMOLED technológiára épül, ennek köszönhetően a tónusok gyönyörűek, az árnyalatok valósághűek, a kontraszt pedig lélegzetelállítóan jó. A színeknél pedig semmilyen füstösség, fátyolosság nem tapasztalható. A kellően nagy felbontásnak hála a képi világ kellően éles, még a legapróbb részletek visszaadása is biztosított. A fényerő hatalmas, így egyrészt a nagy dinamikatartományú anyagok igen látványosak. Másrészt pedig akár a tűző napon is látható marad a kép, amit bizony nem sok telefon mondhat el magáról. 

Bekapcsolva

A hardvere iszonyatosan erős, jelenleg e téren a világ legjobb mobiljai közé tartozik. Ezt a független tesztprogramok általunk lefuttatott mérései is alátámasztották, illetve a gyakorlati próba során is arra jutottunk, hogy a teljesítményre nem lehet panasz. Minden kiadott parancsra azonnal reagál. A képfeldolgozás, képkészítés kellően sebes, a weboldalakat és az applikációkat villámgyorsan betölti. Még a jelenlegi legjobb grafikájú játékok, legnagyobb számítási kapacitást igénylő szerkesztő vagy 3D-s szoftverek futtatása is problémamentes. A hajlítható modelleknél a kialakításért cserébe az üzemidővel kell fizetni, hiszen az akkumulátornak nem jut annyi hely, mint kellene. 
Ebbe a készülékbe is csak egy 4400 mAh-s akkumulátor került. Mi pedig azt tapasztaltuk, hogy használattól függően 5-9 órát bír ki a készülék egy töltéssel. Már akadnak olyan Samsung telefonok is, amelyek ennél azért lényegesen jobbak e téren. A hangzásra nagyon odafigyeltek, érthető okokból, hiszen ezt a terméket kiemelten szánják multimédiás tartalmakhoz is. A megszólalás a megszokottnál lényegesen dinamikusabb és erőteljesebb, ami a filmeknél és játékoknál nagyon jól jöhet. 

Megkapta a cég saját, Android 14 alapú, One UI 6.1.1 rendszerét, amely jelenleg az egyik legjobb ilyen megoldás. Kiválóan optimalizált, tökéletesen tud magyarul, és gyárilag tartalmaz jó pár igen hasznos extrát. Ilyen például a beépített problémaelhárítás, vagy a Knox kibervédelmi szoftver, ami láthatatlanul dolgozik a háttérben, de óriási segítséget nyújt a mindennapok során. 

Színre lép az AI

Ez egy ízig-vérig csúcsmobil, így természetesen megkapta a Samsung idei nagy durranását, a Galaxy AI-t. Ez tulajdonképpen különféle mesterséges intelligencia alapú technológiákra épülő szolgáltatáscsomag. A funkciók között pedig akadnak igen hasznosak is. Ilyen például a valós idejű fordítás, amely tulajdonképpen egy tolmácsrobot, amelyet telefonhívás közben is használhatunk. 
A Galaxy AI kínál egy beépített titkárnőt, "aki" szövegeket fordít, rendszerez, és képes a dokumentumokból kivonatokat készíteni. Emellett az AI nagy szerepet játszik a képalkotásban, képfeldolgozásban is. Képes arra, hogy feljavítsa a fotókat, sőt arra is, hogy bizonyos részleteket eltüntessen róluk. Mindezt pedig úgy, hogy nem szükséges hozzá semmilyen grafikai képzettség vagy tudás. 

Kamerák

A Samsung régóta kiemelt figyelmet fordít a telefonok kameráira, sőt ezen a téren a legjobbak közé tartozik. Nem meglepő módon a Galaxy Z Fold6-nan sem kell szégyenkeznie a képalkotási képességei miatt. Az 50 megapixeles főkamera mellett kapott egy 3x, veszteségmentes nagyítást biztosító telefotó egységet, illetve, egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát is.

Samsung Galaxy Z Fold6 teszt
Gyönyörű képeket lehet vele készíteni.

Ennek köszönhetően kellően sokoldalú, akkor sem jön zavarba, ha távol vagyunk a célponttól, vagy ha épp ellenkezőleg, túl közel kerültünk hozzá. Világosban és sötétben egyaránt jól teljesít, így akár este is lehet vele kiváló képeket és videókat készíteni. 

Samsung Galaxy Z Fold6 - Összegzés

A Samsung Galaxy Z Fold6 jelenleg a világ egyik legjobb telefonja. Tudásával messze kiemelkedik a tömegből. A képminősége, ereje és képalkotási képességei abszolút első kategóriásak. A dizájn pedig tényleg szédítő. A széthajthatóság egyrészt különlegessé teszi a megjelenését, másrészt pedig ez tényleg egy nagyon hasznos extra szolgáltatás, amely igen sokoldalúvá teszi. De ennek ára is van, hiszen a telefon legerősebb (1TB/12GB) modellje majdnem egymillió forintba kerül, amivel jelenleg a világ egyik legdrágább mobiljának számít (természetesen az őrült arany és gyémánttelefonokat leszámítva).

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!