A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tesztelhető a YouTube elalváskapcsolója

sleeping alvás elalvás
Fotó: Alexander Grey / Unsplash
Vágólapra másolva!
Számítógépen és mobilon is kipróbálhatják a fizetős ügyfelek.
Vágólapra másolva!

A néhány héttel ezelőtti kiszivárgását követően szabadon tesztelhetővé vált a YouTube elalváskapcsoló funkciója. Jelenleg csak a Premium-előfizetéssel rendelkezők aktiválhatják és próbálgathatják szeptember másodikáig, a bekapcsolása a prémium előnyök > kísérleti funkciók lapon végezhető el.

A hivatalos magyar fordításban Kikapcsolási időzítő névre keresztelt újdonság a YouTube számítógépes böngészőkben elérhető felületén és a mobilappjaiban is használható, a videók saját Beállítások menüjében aktiválható. A nézők az aktuális videó végén, vagy az aktiválást követő 10 / 15 / 20 / 30 / 45 / 60 perc után állíthatják le automatikusan a lejátszást, ezzel elkerülve, hogy álmukban teljesen feleslegesen zavarja őket az éppen futó videó képe és hangja.

Nem tudni, hogy a bevezetése esetén az Elalvási időzítő prémium előny, vagy mindenki számára elérhető funkció lesz-e.

Fennáll a gyanú, hogy a fizetős ügyfelek extrája maradhat, bár üzletileg jobb volna mindenki számára elérhetővé tenni. Ennek két oka is van: egyrészt a YouTube feltehetően nem szeretné alvó emberek kiszolgálására fordítani az erőforrásait (legyenek azok ingyenes vagy fizetős ügyfelek), másrészt pedig feltehetően a hirdetők sem örülnek, mikor alvó embereknek mutogatott reklámokért kell fizetniük.

A hirdetéseknél tartva a napokban komoly botrányba keveredett a YouTube-on háromszázmilliónál is több feliratkozóval rendelkező Mr. Beast, pszichológiai trükkel vette rá a nézőket egy natív szponzori blokk végignézésére. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!