Felmondott a játékkiadó összes dolgozója

stray videojáték
Egy elveszett macska a Stray főhőse
Fotó: BlueTwelve Studio / Annapurna Interactive
Vágólapra másolva!
Egyszerre, miután a vezetőség nem jutott dűlőre a cég tulajdonosával.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban jellemzően a játékkiadók mondtak fel tömegesen a dolgozóknak, a legutóbbi ilyen eset a napokban történt, az Xbox újabb 650 fős leépítési hullámot jelentett be. Órákkal később a Bloomberg bizarr fordított esetre hívta fel a figyelmet, tudomása szerint egyszerre felmondott a Stray-hez hasonló indie játékokra szakosodott Annapurna Interactive teljes gárdája.

Hírünk írásakor a részletek nem voltak világosak, de a játékkiadó részleg vezetősége állítólag jó ideje tárgyalásokat folytatott az Annapurna Pictures alapítójával, szerették volna teljesen önálló leányvállalatba kiszervezni a videójátékok kiadásával foglalkozó divíziót. Nem tudni, hogy ennek mi lett volna a célja, és végül nem is tudták rávenni Megan Ellisont a lépés megtételére.

Emiatt a játékkiadó részleg teljes vezetősége felmondott, mire az összes többi alkalmazott is követte a példájukat. Összesen 25-en hagyták ott egyszerre a játékkiadó részleget, így az teljesen kiüresedett.

Az Annapurnával szerződésben álló fejlesztők persze ledöbbentek a fejleményen és próbálták kideríteni, hogy mindez mit jelent számukra. A részleget annak idején megalapított és az Annapurnához pár év után nemrég visszatért Hector Sanchez azonnal megkezdte a helyzet kezelését, biztosította a fejlesztőket, hogy minden megkötött szerződés él, hamarosan új embereket toboroz a távozottak helyett, új gárdával működik majd tovább a játékkiadó.

Nem lenne meglepő, ha nemsokára fény derülne az Annapurna Interactive-nál kialakult drámai helyzet hátterére, nem hétköznapi jelenség, hogy egyszerre az összes dolgozó faképnél hagyja a munkáltatóját.

Nemrégiben már szóba került az Annapurna, a vállalat szerezte meg az Alan Wake és a Control mozgóképes adaptációinak exkluzív jogait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!