Hasznossá válhat a billentyűzet Copilot gombja

Microsoft Windows 11 Copilot
Vágólapra másolva!
Pár kattintással átprogramozható lesz más alkalmazás elindítására.
Vágólapra másolva!

Erősen indította az akkoriban még mesterséges intelligenciás mámorban úszott Microsoft az évet, annyira fontosnak találta a Copilot chatbotját, hogy dedikált gombot talált ki számára a billentyűzetekre, bár eddig ténylegesen kevés laptopon tűnt fel kérdéses hasznosságú innováció. Fél év múlva a cég erősen megváltoztatta az elképzeléseit, a chatbotot mégsem kívánja már mélyen beleintegrálni a Windows 11-be, egy szimpla webes alkalmazássá butította.

Ettől függetlenül a klaviatúrán lévő Copilot gomb nem lett teljesen haszontalan, az említett butítás ellenére a megnyomására továbbra is beugrik a chatbot felülete. Viszont ettől még fennáll a probléma, hogy a számítógépezők jókora részének nincs szüksége rá, így jó lenne, ha át lehetne programozni valamiféle hasznos feladat elvégzésére.

copilot
Beállítható lesz, hogy a Copilot helyett más app nyíljon meg a klaviatúrán lévő gomb megnyomására
Fotó: Microsoft

A Microsoftnál szerencsére leesett a tantusz, a Windows 11 legújabb béta előzetesében (build 22635.4225) már elérhető az opció a Copilot gomb viselkedésének az átállítására.

A Gépház alkalmazás Személyre szabás lapjának szövegbeviteli részében a számítógépezők beállíthatják majd, hogy a billentyű lenyomása esetén a chatbot helyett egy másik alkalmazás nyíljon meg.

Sajnos nem lehet majd bármelyik a számítógépre installált appot kiválasztani, csak az MSIX csomagformátumban telepítettek állnak rendelkezésre, mert a Microsoft szerint ezek tanúsítottan megfelelnek a számítógépezőket védő biztonsági és magánszféravédelmi követelményeinek. Ez elsőre furcsa magyarázat, a mögöttes elképzelés potenciálisan az lehet, hogy így elkerülhető a magukat Copilotnak mondó kártevők beugrása a gomb lenyomására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!