Próbál visszatérni a kiközösített gamer

Vágólapra másolva!
Fiatalkorú lány körül legyeskedett, de szerinte ő az áldozat. Most újra pénzt keresne a videóival a gamer.
Vágólapra másolva!

Hozza a karakterét a videójátékok élő közvetítéséből közismertté vált és meggazdagodott gamer, a Dr Disrespect (Dr Tiszteletlenség) színpadi néven ismert Guy Beahm. Az annak idején a Twitch egyik legfontosabb tartalomkészítőjének számított férfi mindig is erősen megosztó figura volt, a szolgáltatás pedig négy éve váratlanul örökre kitiltotta, azonban ennek az okát mindkét fél titkolta.

dr disrespect streamer gamer
A Dr Disrespect néven ismert gamer a visszatérést bejelentő élő közvetítésben
Fotó: DrDisrespect / YouTube

Június végén fény derült a rejtélyre, a Twitch egyik volt alkalmazottja szerint Dr Disrespect látszólag egy fiatalkorú lányt próbált megkörnyékezni a szolgáltatás chatfunkciójában, amit némi agyonhallgatási és mellébeszélési kísérlet után a férfi beismert. A fejlemény hatására a szponzorai és a streamjeiben feltűnt vendégek elhatárolódtak tőle, és nagyon úgy tűnt, hogy vége a karrierjének.

Erre utaló jelek egész sorozatát követően pénteken Dr Disrespect a YouTube-csatornáján egy paprikás hangvételű élő közvetítésben bejelentette a visszatérési kísérletét. Állítása szerint a hónap végén megpróbál visszalépni a szolgáltatás alkotói programjába, miután a botránya miatt demonetizálták azt.

Ennél érdekesebb, hogy Dr Disrespect egy összeesküvés áldozatának tartja magát, szerinte csak azért volt balhé a lány miatt, mert egyesek tönkre akarják tenni. Valójában nem állt szándékában behálózni és találkozót összehozni a fiatal rajongójával, csak viccelődött, az üzenetei pedig ki lettek szedve a kontextusukból, ami a Twitch általi kitiltásában jelentkezett. Végül pedig most júniusban egy „mocskos patkány” kiteregette a szennyest az interneten.

Ezen túlmenően elmondta, hogy az USA-ban is eltér a felnőttkor és a kölcsönös hozzájáruláson alapuló szex korhatára, az utóbbi harmincnégy államban 16 év, további hat államban pedig 17 év.

Állítása szerint sem a Twitch, sem pedig az ügyről tudósított és „újságírónak nevezett” személyek nem vizsgálták, hogy a lány hány éves volt az üzenetváltáskor. Az utóbbiak ráadásul „tervezett és koordinált” támadást indítottak ellene, hogy leszámoljanak vele, továbbá szenzációhajhászással kattintásokat és nézettséget generáljanak maguknak.

Dr Disrespect szerint ha tényleg meg kívánta volna környékezni a lányt és sikerrel járt volna, technikailag akkor is legális lett volna a légyott.

A Twitch vizsgálhatta volna ilyen nézőpontból a helyzetet, de a médiának erre nem volt módja, hiszen nem derült fény a lány kilétére. Viszont érdekes egybeesés, hogy a lánnyal való üzenetváltásaira 2017-ben került sor, ennek az évnek a legvégén Beahm nyilvánosan bevallotta a felesége megcsalását, de állítólag sikerül megmenteni a házasságot.

Akármi is legyen a helyzet, Dr Disrespect most ott próbálja folytatni a karrierjét, ahol abbahagyta, csak a megszokott partnerek és vendégek nélkül, potenciálisan a rajongóinak nagyobb mértékű közvetlen adományaira támaszkodva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!