Követőkütyüt tett az egyik szerszámba, milliárdos tolvajhálózatot buktatott le

Vágólapra másolva!
Egy kétszer kifosztott ács leplezte le az ipari méretekben dolgozott bűnszervezetet. A követőkütyü vezette nyomra a rendőröket.
Vágólapra másolva!

Sok tolvajt leplezett le az elmúlt három évben az Apple AirTag követőkütyü, de most potenciálisan minden idők legnagyobb fogásáról érkezett beszámoló az Egyesült Államokból. A történet idén januárban kezdődött, tolvajok az éjszaka leple alatt kifosztották egy Virginia állambeli ács furgonját. A lopást jelentette a rendőrségen, de nem tudott mit tenni, kénytelen volt olyan 1,8 millió forintnak megfelelő ötezer dollárt elköltve pótolni a köddé vált szerszámait.

szerszámlopás virginia követőkütyü
Egy tucatnyi raktárhelyiségben álltak halmokban a banda által ellopott szerszámok. A követőkütyü nélkül ezeket mind újra eladták volna.
Fotó: Howard County Police

A férfi aggódott, hogy ezzel talán nem ért véget az ügy, így az új szerszámainak egy részét rejtett követőkütyükkel látta el. Nem sokkal később beigazolódott a félelme, még januárban újból üresen találta a furgonját. Ekkor viszont a követőeszközök jóvoltából tudta, hogy egy raktárbérlő komplexumban landoltak a holmijai, így rendőrök kíséretében odasietett.

Minden képzeletet felülmúlt, amit a raktárban találtak. A tolvajok szervezetten és nagyipari méretekben lopták furgonokból, építkezésekről, boltokból, telephelyekről, magánszemélyektől a szerszámgépeket.

12 raktárat találtak a követőkütyüknek köszönhetően

Az ügyben indított nyomozás során végül tizenkét a bűnbandához tartozó raktárhelyiséget azonosított a rendőrség, amelyekben összesen 15 ezer darab lopott eszközt találtak. Szó szerint halmokban álltak az áramfejlesztők, a legkülönfélébb akkus és vezetékes szerszámgépek a banda bérleményeiben.

A hosszas leltározás során az jött ki, hogy bő 1 milliárd forintnak megfelelő 3 millió dollár értékű holmit sikerült lefoglalniuk, eddig olyan 80 károsultat azonosított a rendőrség.

Letartóztatás egyelőre nem történt az ügyben, de gyanúsítottak vannak. Howard megye internetes bejelentő űrlapot készített a károsultaknak, hátha a sorozatszámokhoz hasonló adatokat bekérve sikerül megtalálni a lefoglalt holmik gazdáit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!